Fotbal intern

FCSB, 1-1 cu Brugge în primul amical din Olanda. Tănase a ratat penalty!

FCSB 11 cu Brugge in primul amical din Olanda Tanase a ratat penalty

FCSB – Club Brugge este primul meci amical al formaţiei pregătite de Nicolae Dică din stagiul de pregătire din Olanda, după ce “roş-albaştrii” au jucat două meciuri de verificare în cantonamentul din Braşov. (FCSB-Cornu 4-1 şi FCSB-CS Colţea 9-1)


UPDATE 21.15 / Final de meci! Club Brugge și FCSB au terminat la egalitate, scor 1-1, în primul amical al trupei lui Dică în Olanda.


UPDATE 21.10 / Florin Tănase ratează ocazia să o ducă pe FCSB în avantaj pe tabelă. Moruțan a obținut un penalty, iar decarul vicecampioanei l-a ratat.


UPDATE 21.00 / Daniel Benzar și Andrei Vlad au fost introduși în teren de tehnicianul Nicolae Dică.


UPDATE 20.35 / GOOOL, FCSB! Filipe Teixeira a restabilit egalitatea în minutul 52. A executat scurt un corner, a reprimit mingea și a șutat la colțul lung. Club Brugge – FCSB e 1-1.


UPDATE 20.30 / Dică a făcut mai multe schimbări la pauză:  Bălgrădean – Jakolis, Planic, Filip, Momcilovic – Qaka, Pintilii, Moruțan – Man, F. Tănase, Teixeira.


UPDATE 20.15 / E pauză la Garderen între FCSB și Club Brugge. Belgienii conduc cu scorul de 1-0.


UPDATE: Club Brugge a deschis scorul în minutul 4, prin Denswil, după o lovitură de colţ.


UPDATE. Meciul, aici: 


UPDATE, ora 18:50 Echipa de start a FCSB: Bălgrădean – R. Benzar, Planici, Bălașa, Morais – Teixeira, Nedelcu, Ov. Popescu – Man, Fl. Tănase, Coman

Rezerve: Ducan, A. Vlad, Pintilii, C. Dumitru, L. Filip, M. Momcilovici, Moruțan, I. Stoica, D. Toma, Qaka, D. Benzar, A. Jakolis

Echipa de start Club Brugge: Bank – Hubert, Peres, Cools, Vanaken, Vanlerberghe, Wesley, Refaelov, Diatta, Dennis


Delegaţia FCSB-ului a plecat în stagiul de pregătire din Olanda duminică, 1 iulie, acolo unde Filipe Teixeira şi Harlem Gnohere au ajuns cu întârziere, aceştia fiind învoiţi de Nicolae Dică. Mai mult, “roş-albaştrii” au plecat şi fără Constantin Budescu, fotbalist transferat de Marius Şumudică la Al Shabab, echipă care evoluează în Arabi Saudită.

FCSB – Brugge, primul amical al “roş-albaştrilor” din Olanda

În primul meci de verificare din Olanda, FCSB se va duela cu Club Brugge KV, campioana Belgiei, azi, la ora locală 18:00 (19:00 ora României), la Baza De Veluwse Boys, din Garderen.”Roş-albaştrii” vor avea ocazia să se dueleze cu un fost jucător de la FC Dinamo Bucureşti care se află sub contract cu Brugge, Dorin Rotariu. Meciul amical dintre cele două formnaţii va fi transmis 

“Roş-albaştrii” se vor duela cu Wesley, jucătorul care le-a dat două goluri

Brugge este un club înfiinţat în 1981, în Bruges şi este al doilea cel mai titrat din Belgia, după Anderlecht, cu un total de 15 titluri, 11 Cupe şi 14 Super Cupe. Campioana en-titre a Belgiei este pregătită de fostul internaţional Croat Ivan Leko, iar printre jucătorii cunoscuţi ai acestei echipe se numără: Ruud Vormer, Lior Refaelov, Jelle Vossen, Krepin Diatta, Anthony Limbombe şi Wesley, jucător care şi-a trecut de două ori numele pe tabela de marcaj împotriva FCSB-ului în perioada când evolua pentru AS Trencin.

Nicolae Dică schimbă sistemul la FCSB

Florinel Coman şi Bogdan Planic s-au duelat în stagiul de pregătire al FCSB-ului din Olanda
Florinel Coman şi Bogdan Planic se duelează pentru un balon la antrenamentul susţinut de FCSB în stagiul de pregătire din Olanda

În stagiul de pregătire din Olanda, Nicolae Dică, antrenorul FCSB-ului, îşi doreşte să încerce o schimbare a sistemului de joc. Astfel. “roş-albaştrii” vor trece de la 4-2-3-1 la 4-3-3. Mihai Stoica, directorul sportiv al vicecampioanei României, crede că Nicolae Dică are la dispoziţie jucători care se pliază pe acest modul.

“Vom încerca să jucăm un altfel de fotbal, un fotbal care să fie bazat pe presing în primul rând, ceea ce nu poţi să faci cu un anumit tip de jucători. Dar pentru asta trebuie să vedem întâi ce jucători se pliază cel mai bine pe sistemul ăsta. Nu e chiar aşa, un sistem total diferit. La modul că tot în 4 joci în compartimentul defensiv, avem jucători versatili, oricând poţi să schimbi din 4-3-3 în 4-2-3-1. Foarte multe echipe de la Cupa Mondială au început să joace 4-4-2, cu doi atacanţi. Când ai 2 atacanţi ca Suarez şi Cavani e puţin mai simplu. Dar când ai 2 atacanţi ca Aguero şi Huguain şi îi ţii pe bancă nu e simplu, pentru că, chiar dacă o situaţie nu este complicată, ți-o poţi complica singur așa”, a declarat Mihai Stoica.

Programul meciurilor amicale ale FCSB-ului:

4 IULIE 2018 – FCSB – Club Brugge KV, ora 19:00

7 IULIE 2018 – FCSB – Ajax Amsterdam, ora 20:00

9 IULIE 2018 – FCSB – PAOK Salonic, ora 20:00

13 IULIE 2018 – FCSB – Al Gharafa, ora 19:00

Lotul FCSB-ului din Olanda:

Portari: Bălgrădean (30 de ani), A. Vlad (19), Ducan (17)

Fundași: R. Benzar (26), Jakolis (26), Planici (26), Bălașa (23), Momcilovici (31), J. Morais (31)

Mijlocași: L. Filip (27), Pintilii (33), D. Nedelcu (21), D. Toma (17), Ov. Popescu (24), Teixeira (37), Moruțan (19), Qaka (23)

Atacanți: Man (19), I. Stoica (15), Fl. Coman (20), D. Benzar (20), Gnohere (31), Fl. Tănase (23), Cr. Dumitru (16)

Toate meciurile amicale susţinute de FCSB în stagiul de pregătire din Olanda sunt LIVE VIDEO pe www.fanatik.ro.