Fotbal intern

FCSB, criză de atacanți! Au terminat meciul împotriva Astrei cu Bogdan Planic vârf

22.07.2018 | 09:11
FCSB criza de atacanti Au terminat meciul impotriva Astrei cu Bogdan Planic varf
ADVERTISEMENT

FCSB trece printr-o criză de atacanți, după o vară extrem de slabă la capitolul transferuri. Astfel, finalul de meci cu Astra Giurgiu, pierdut de FCSB cu 1-0, cu fundașul central Bogdan Planic pe post de număr 9.

FCSB a încercat o vară întreagă sistemul 4-3-3 cu Florin Tănase în rolul de vârf fals. Cu toate acestea, nevoia unui om care să fixeze apărarea adversă s-a văzut de mai multe ori în jocul roș-albaștrilor. Acest om ar fi putut fi Harlem Gnohere, dar golgeterul Ligii 1 nu este încă recuperat fizic. De asemenea, Denis Alibec este exilat de la echipă și pe picior de plecare. Cum minutele treceau iar formula cu vârf fals părea falimentară, Dică s-a văzut nevoie să îl avanseze pe fundașul central Bogdan Planic pe post de vârf, forțat fiind de accidentarea lui Qaka, dar și de faptul că pe bancă nu îl avea decât pe tânărul Cristian Dumitru.

ADVERTISEMENT

FCSB, criză de atacanți! Bogdan Planic, soluția de avarie

Astfel, Dică a trecut din nou la 4-2-3-1. Planic a fost mutat vârf iar locul său în apărare a fost luat de Marko Momcilovic. Teixeira a fost coborât în linia de mijloc, iar Florin Tănase, cel care a început meciul ca vârf, a fost trecut în bandă, unde a completat linia de 3 cu Moruțan și Dennis Man. Mutarea s-a dovedit a fi destul de inspirată, FCSB ratând o ocazie mare prin Tănase, iar pe final de meci, și celălalt fundaș central, Mihai Bălașa, a avut o ocazie enormă după ce și el fusese aruncat în ofensivă.

Mutarea cu Planic în atac nu este una nouă pentru Nicolae Dică. Antrenorul FCSB a mai apelat la această mișcare și în sezonul precedent, iar sârbul s-a dovedit a fi extrem de eficient, reușind chiar să marcheze golul egalizator împotriva rivalei CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

„Dacă ne vom califica în grupele Europa League, automat trebuie să aducem un atacant şi un fundaş central. Avem nevoie şi de un mijlocaş ofensiv, un inter”, spunea în urmă cu câteva zile Mihai Stoica. Cu toate acestea, e de așteptat ca oficialii roș-albaștrilor să dea în clocot pentru a aduce un nou atacant.