Sport

FCSB i-a reziliat contractul lui Pleaşcă! Gigi Becali a început curăţenia după eliminarea din Europa League

01.09.2018 | 16:32
FCSB ia reziliat contractul lui Pleasca Gigi Becali a inceput curatenia dupa eliminarea din Europa League

FCSB a ratat calificarea în faza grupelor Europa League după o înfrângere cu 4-3 la general contra lui Rapid Viena, în play-off-ul competiţiei. Gigi Becali a anunţat la finalul partidei că vice-campioana României va renunţa la mai mulţi jucători, iar Marian Pleaşcă este al doilea nume care se desparte de formaţia antrenată de Nicolae Dică în această vară.

Fundaşul a fost împrumutat în ultimul sezon la FC Voluntari şi a bifat 11 meciuri pentru trupa ilfoveană înainte să revină la FCSB în această vară. Fostul jucător al celor de la Pandurii Tg. Jiu nu a fost cooptat de Nicolae Dică în lotul primei echipe în debutul noului sezon şi s-a antrenat mai multe săptămâni cu echipa secundă a clubului din Liga a 3-a.

FCSB i-a reziliat contractul lui Marian Pleaşcă

Gigi Becali a discutat cu Anamaria Prodan, impresarul jucătorului, iar cei doi au ajuns la un acord comun pentru rezilierea înţelegerii care trebuia să se întindă în mod normal până în 2020. Marian Pleaşcă a ajuns din postura de jucător liber de contract la FCSB în 2017, dar nu a avut parte de prea multe şanse din partea antrenorilor formaţiei roş-albastre.

Pleaşcă, al doilea plecat de la FCSB după eliminarea din Europa League
Pleaşcă, al doilea plecat de la FCSB după eliminarea din Europa League

Fundaşul care a debutat la echipa naţională a României în mandatul lui Victor Piţurcă a venit liber de contract după problemele apărute la Pandurii Tg. Jiu. Fundaşul  s-a declarat extrem de încântat de ideea de a juca la FCSB în momentul în care a semnat cu trupa din capitală.

“Nu au durat mult negocierile. Sincer, mă aşteptam să-mi găsesc o echipă, să pot să joc mai departe. Eram liber de contract. Mă simt pregătit, nu am nicio problemă. E un pas destul de important în cariera mea şi mă bucur că am ajuns la cea mai bună echipă din România din toate punctele de vedere.

Sunt conştient că sunt la Steaua şi voi profita de fiecare şansă pe care o voi avea. N-am vorbit decât cu Pintilii, pe care îl ştiu de la Pandurii.E benefică această concurenţă, chiar dacă sunt mulţi jucători care pot evolua pe acest post. Sper să rămân şi din vară la Steaua.”, a declarat Marian Pleaşcă.

Fotbalistul de 28 de ani a jucat doar 13 partide pentru FCSB în toate competiţiile în cele 18 luni petrecute la echipa lui Gigi Becali. Jucătorul s-a remarcat în Liga 1 Betano la Pandurii Tg. Jiu, club pentru care a evoluat în 92 de partide de-a lungul carierei.

Marian Pleaşcă a rămas în memoria multor fani al fotbalului după ce a suferit o ruptură de ligamente ale genunchiului la debutul în echipa naţională. Fundaşul a evoluat doar şase minute în partida România – Belgia 2-1, înainte să fie scos pe teren cu o targă. Pleaşcă se afla la cel mai bun moment din carieră înainte de accidentarea suferită în partida disputată la Liege şi era văzut drept următorul titular în echipa naţională în flancul drept al defensivei. Jucătorul este cotat în acest moment la 300.000 de euro de către site-ul transfermarkt.de. în acest moment şi este al doilea jucător care pleacă de la FCSB după eliminarea din Europa League în urma lui Kamer Qaka.