Fotbal intern

FCSB schimbă sistemul de joc. Ce spune Mihai Stoica!

01.07.2018 | 14:25
FCSB schimba sistemul de joc Ce spune Mihai Stoica

FCSB schimbă sistemul de joc. Directorul sportiv al roş-albaştrilor, Mihi Stoica, a dezvăluit că antrenorul principal Nicolae Dică va exersa în cantonamentul din Olanda noul sistem de joc, 4-3-3, pe are care roş-albaştrii vor încerca să îl joace din sezonul viitor.

Nicolae Dică a rămas la FCSB, dar i-a cerut lui Gigi Becali mai multă libertate cu privire la implicarea sa tehnică în bunul mers al lucrurilor la echipă. Dicanio” consideră că merită încercat noul sistem 4-3-3, dar dacă acesta nu dă rode în meciurile de pregătire, atunci nu are rost să îl tot forţeze. ” Aş vrea să schimb sistemul, să încercăm 4-3-3. Dacă nu va merge, nu vom juca. Dacă vom avea rezultate pozitive, atunci vom juca acest sistem. Nu schimbăm noi sistemul pentru un jucător. Am o idee şi vreau să o pun în aplicare. E posibil să-l ajute pe Nedelcu, a jucat aşa şi la Viitorul. Eu îmi doresc mai mult de la el, ştiu ce poate să dea. Mi-a arătat că este un caracter frumos, a încercat să dea totul pe teren”, a spus Nicolae Dică.

FCSB schimbă sistemul de joc. Ce spune Mihai Stoica!

Despre schimbarea noului sistem a vorbit şi directorul sportiv al roş-albaştrilor, Mihai Stoica, însă oficialul vicecampionilor este de părere că Nicolae Dică trebuie să aibă la echipă şi jucătorii de valoare care pot să evolueze în această formulă. ”Vom încerca să jucăm un altfel de fotbal, un fotbal care să fie bazat pe pressing în primul rand, ceea ce nu poţi să faci cu un anumit tip de jucători. Dar pentru asta trebuie să vedem întâi ce jucători se pliază cel mai bine pe sistemul ăsta. Nu e chiar aşa, un sistem total diferit. La modul că tot în 4 joci în compartimentul defensiv, oricând poţi să faci, să schimbi, avem jucători versatili, oricând poţi să schimbi din 4-3-3 în 4-2-3-1. Foarte multe echipe la Cupa Mondială au început să joace 4-4-2, cu doi atacanţi. Când ai 2 atacanţi ca Suarez şi Cavani e puţin mai simplu. Dar când ai 2 atacanţi ca Aguero şi Huguain şi îi ţii pe bancă, nu e simplu, pentru că chiar dacă o situaţie nu este complicată, ti-o poţi complica singur”, a declarat Mihai Stoica.