Fotbal intern

Ultimul transfer dat ca sigur la FCSB e în impas! Impresarul anunţă că jucătorul e dorit în Italia!

26.01.2019 | 12:02
Ultimul transfer dat ca sigur la FCSB e in impas Impresarul anunta ca jucatorul e dorit in Italia

FCSB continuă cu întăririle nu numai la nivelul primei echipe, ci și la Academia din Berceni. Roș-albaștrii sunt pe punctul de a transfera unul dintre cei mai buni juniori din țară. Este vorba despre Mihai Nițescu, mijlocașul ofensiv al echipei Petrosport Ploiești. Internaționalul de juniori prahovean se află deja în pregătiri cu echipa secundă a FCSB.


UPDATE, 26 ianuarie, ora 12.00. Probleme în transferul lui Niţescu la FCSB! Impresarul jucătorului afirmă că mai există şi alte oferte în afară de FCSB, tânărul fotbalist fiind dorit de cluburi importante din afară, printre care şi Atalanta (clubul cu cea mai bună academie de juniori din Italia) sau Chievo. “În momentul de faţă există un interes crescut din mai multe campionate. Atalanta, echipa cu cea mai puternică academie din Italia, şi-a manifestat interesul, urmând ca săptămâna viitoare să primim o invitaţie din partea acestora, pentru ca jucatorul să fie testat medical. Într-adevar, există o ofertă oficială înaintată şi de FCSB. Vom analiza si vom lua cea mai buna decizie pentru jucător”, a fost declaraţia impresarului jucătorului, Marian Perju, pentruzu Telekomsport.


Nițescu a susținut la un moment dat probe de joc la clubul englez West Ham United. Antrenorul său de la Petrosport, Iulian Cojocaru, susține că mutarea tânărului fotbalist la FCSB este ca și realizată: „Mai sunt mici detalii legate de condiţiile pentru jucător, noi, cluburile, FCSB, respectiv Petrosport, ne-am înţeles şi, foarte probabil, vom avea o colaborare mai amplă privind trecerea unor jucători la echipa bucureşteană”, a spus Cojocaru, pentru ziarulprahova.ro.

Mihai Nițescu, noul transfer al FCSB

Mihai Nițescu la FCSB. Vine în București însoțit de mai mulți colegi

Petrosport Ploiești este în acest moment pe locul patru în Liga Elitelor Under 19, seria Est, cu un loc peste cei de la FCSB. Formația a preluat grupa de vârstă 2001 de la fostul SC FC Petrolul SA. Chiar dacă au existat negocieri multiple cu actualul „Petrolul” din Liga 2, nu s-a materializat niciun fel de înțelegere cu „lupii galbeni”. Astfel, cum jucătorii de la Petrosport nu au unde să își desfășoare activitatea ca seniori, conducerea clubului a luat decizia să negocieze cu echipe care pot asigura continuitate tinerilor fotbaliști.

Astfel, nu doar Nițescu va ajunge la FCSB. Portarul Raul Bălbărău, fotbalist originar Galaţi și legitimat la clubul prahovean din 2017, este și el în probe la roș-albaștri. De asemenea, atacantul Alexandru Rusu, mijlocașul Claudiu Buturugă sau fundașul central Ovidiu Costache sunt și ei aproape să facă trecerea la trupa lui Gigi Becali.

Iulian Cojocaru, alături de elevii săi de la Petrosport Ploiești

„Acești copii au fost la Petrolul, dar acolo erau lăsați de izbeliște, mai ales după ce clubul a dat faliment. Așa că am înființat un ONG care le-a oferit acestor fotbaliști șansa de a-și continua activitatea împreună și de a face performanțe. Iar de când mă ocup de ei, din 2009, am luat împreună 78 de locuri întâi doar cu această generație”

– Iulian Cojocaru, pentru ziaruldesport.ro