News

Felix Bănilă, șeful DIICOT, despre cazul Caracal: „Nu avem concluzii cu privire la testele ADN. Nu există un butoi, ci un arzător improvizat”

31.07.2019 | 14:14
Felix Banila seful DIICOT despre cazul Caracal Nu avem concluzii cu privire la testele ADN Nu exista un butoi ci un arzator improvizat

Procurorul șef al DIICOT, Felix Bănilă, a vorbit despre cazul crimelor de la Caracal. Acesta a negat o serie de informații care au apărut în spațiul public pe surse. A spus că nu există niciun butoi metalic în casa criminalului, ci mai degrabă un arzător improvizat. A mai declarat că la ora actuală orice variantă este posibilă, inclusiv ca fetele să fie în viață.

Felix Bănilă, despre cazul Caracal

De asemenea, pe perioada în care Gheorghe Dincă va sta la Jilava, reconstituirea va sta și ea pe loc. Din punct de vedere legal, reconstituirea trebuie făcută numai în prezența suspectului și a avocatului acestuia pentru a nu exista suspiciunea că procurorii au plantat probe în locurile unde au efectuat căutările.

Felix Bănilă, procurorul șef al DIICOT: „Vreau să vă asigur de toată seriozitatea noastră. Vreau să vă aduc la cunoștință că până la acest moment nu avem nici măcar concluzii preliminare. Tot ce a apărut în spațiul public sunt știri pe surse, neconfirmate oficial. În mod periodic, noi, vă vom comunica ce s-a mai făcut, în măsura în care amănuntele nu pot periclita ancheta. Nu avem concluzii cu privire la testele ADN”.

felix banila cazul caracal
Căutările au reînceput. Sursa foto: Digi 24

Gheorghe Dincă are un arzător improvizat în casă: „Ardea diverse obiecte”

Bănilă a spus că nu se va neglija nicio pistă, nicio variantă. A mai zis că încă din data de 14 aprilie Luiza a fost căutată. Fetele au fost date în urmărire mai spune procurorul șef al DIICOT.

„Am fost la Craiova și m-am edificat. Nu este un butoi în adevăratul sens al cuvântului. E ca o sobă, un arzător improvizat. Acesta ardea diverse obiecte în acel butoi. Nu avea capace. E așezat pe un fel de ferăstrău metalic și focul se așază dedesubt. Ar trebui să avem în vedere factorul timp. Inculpatul are și el niște drepturi și, indiferent de crima pe care a comis-o, trebuie să i le respectăm”, a declarat șeful DIICOT astăzi.

Bănilă a mai spus că asasinul a cooperat inițial, dar apoi a devenit confuz și i-a indus în eroare pe criminaliști. Procurorul șef al DIICOT spune că este foarte probabil ca Dincă să fi acționat singur.