ADVERTISEMENT
Fotbal international

FIFA a trasat noile instrucțiuni privind evitarea litigiilor între cluburi și fotbaliști / antrenori! FRF și LPF pot decide procentul pentru micșorarea salariilor

Autor: Andrei Șchiopu | 07.04.2020 | 21:35
FIFA a trasat noile instrucțiuni privind evitarea litigiilor între cluburi și fotbaliști / antrenori! FRF și LPF pot decide procentul pentru micșorarea salariilor
FIFA a trasat noile instrucțiuni privind evitarea litigiilor între cluburi și fotbaliști / antrenori! FRF și LPF pot decide procentul pentru micșorarea salariilor. Sursă foto: realitatea.net

FIFA a trasat noi directive privind evitarea litigiilor jucătorilor și antrenorilor și asigurarea cluburile pentru a nu intra în faliment din cauza crizei financiare care se va forma din cauza crizei de coronavirus. Astfel, FRF și LPF pot decide procentul pentru micșorarea salariilor.

ADVERTISEMENT

Noile instrucțiuni FIFA privind evitarea litigiilor jucătorilor și antrenorilor

FIFA a venit în ajutorul jucătorilor și antrenorilor pentru a evita litigiile și pentru a reuși să fie plătiți. Totodată, FIFA a trasat și niște directive pentru cluburi pentru a nu da faliment din cauza epidemiei de coronavirus:

  • „Cluburile și angajații (jucători și antrenori) sunt încurajați să lucreze împreună pentru a găsi acorduri colective adecvate pe baza clubului sau a ligii cu privire la condițiile de angajare pentru orice perioadă în care competiția este suspendată din cauza focarului COVID-19. Aceste acorduri ar trebui să se adreseze, fără limitare: remunerare (dacă este cazul amânări salariale și / sau limitare, protecție și alte beneficii, programe de ajutor guvernamental, condițiile pe perioada prelungirii contractului etc.”
  • „Acolo unde există partenerii sociali relevanți, ar trebui să se ajungă la un acord în cadrul structurilor ACB sau al unui alt mecanism de convenție colectivă. Deciziile unilaterale de modificare a acordurilor vor fi recunoscute numai în cazul în care acestea sunt luate în conformitate cu legislația națională sau sunt permise în cadrul structurilor ACB sau al unui alt mecanism de convenție colectivă”.
  • „Deciziile unilaterale de modificare a termenilor și condițiilor contractelor vor fi realizate numai să fie recunoscute de Camera de Rezolvare a Disputelor (DRC) sau de Comitetul de Statut al Jucătorilor (PSC) în cazul în care au fost făcute cu bună credință, sunt rezonabile și proporționale. Atunci când evaluează dacă o decizie este rezonabilă, RDC sau PSC pot lua în considerare, fără limitare: a) dacă clubul a încercat să ajungă la un acord reciproc cu angajatul (angajații); b) situația economică a clubului; c) proporționalitatea oricărei modificări a contractului; d) venitul net al salariatului după modificarea contractului; e) indiferent dacă decizia se aplică întregii echipe sau numai angajaților 
ADVERTISEMENT

FIFA a hotărât data la care să înceapă viitorul sezon

UEFA nu a stabilit o dată limită pentru disputarea finalelor Champions League și Europa League, iar FIFA a ajuns la concluzia ca startul campionatelor în sezonul 2020-2021 să fie programat la puțin timp după încheierea stagiunii.

Jurnaliștii italieni de la „Corriere dello Sport” a aflat că data de 30 august ar fi cea mai potrivită pentru startul noului sezon al campionatelor.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!