Fotbal international

FIFA, încasări uriașe din drepturile tv la Cupa Mondială 2018

28.07.2018 | 15:24
FIFA incasari uriase din drepturile tv la Cupa Mondiala 2018

FIFA, încasări uriașe din drepturile tv la Cupa Mondială 2018! Forul internațional a dat lovitura și a reușit să doboare record după record la competiția găzduită de Rusia. Astfel, numai pe rețelele de socializare s-au înregistrat peste 580 de milioane de interacţiuni, cifră care ar putea fi depășită doar de amploarea următoarelor Jocuri Olimpice. Și veniturile încasate au scris istorie. A fost de departe cel mai urmărit turneu final din istorie, fapt la care au contribuit din plin și rețelele de socializare.

A existat și un minus în toată această afacere și acela a apărut în dreptul sponsorilor. La ediţia recent încheiată, companiile partenere au contribuit cu 1,45 miliarde de dolari. Deși par mulți, banii au fost în scădere faţă de 2014, când încasările au atins 1,62 miliarde de dolari. În mod evident, principala cauză a acestui pas făcut în spate de sponsori a fost reprezentată de scandalul de corupţie care a zguduit forul internaţional şi care a dus la retragerea unor sponsori super importanți.

FIFA, încasări uriașe din drepturile tv la Cupa Mondială 2018

Banii au venit însă fără doar și poate din drepturile tv. Veniturile încasate aici s-au ridicat la peste 3 miliarde de dolari. De altfel, Cupa Mondială din Rusia a fost difuzată de pe 210 ţări pe diverse platforme. Sunt și câțiva provideri care au rupt norii la această competiție. FOX SUA a plătit 425 de milioane de dolari pentru a televiza meciurile de la CM 2018, dar și cele de la competiția mondială din 2022. Telemundo a plătit și ea 600 de milioane de euro și a primit în schimb dreptul de a transmite meciurile în ţările vorbitoare de spaniolă. Nu mai puțin de 90 de milioane de dolari au costat aceleași drepturi și pentru India, Pakistan şi Nepal.

2022 este anul în care se va desfășura următorul CM de Fotbal