Sporturi

Final de carieră. Vladimir Kliciko şi-a anunţat RETRAGEREA din box!

Unul dintre cei mai buni pugilişti la categoria grea din istorie, Vladimir Kliciko, şi-a anunţat retragerea din box la vârsta de 41 de ani....
03.08.2017 | 12:43
Final de cariera Vladimir Kliciko sia anuntat RETRAGEREA din box
ADVERTISEMENT

Unul dintre cei mai buni pugilişti la categoria grea din istorie, Vladimir Kliciko, şi-a anunţat retragerea din box la vârsta de 41 de ani.

“Ca boxer amator şi profesionist, am obţinut tot ce am visat şi acum vreau să încep o altă carieră după sport. Nu mi-am imaginat niciodata ca aş putea avea o carieră atât de lungă şi de succes în box. Le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut, în special familiei, echipei mele şi fanilor”, a declarat pugilistul.

ADVERTISEMENT

De-a lungul carierei sale de boxer profesionist, începută în 1996, Kliciko a reuşit 64 de victorii (53 KO) şi a fost învins de cinci ori. El a devenit prima dată campion mondial în 2000, câştigând titlu WBO pe care l-a pierdut după trei ani. În 2006, ucraineanul a devenit dublu campion IBF şi IBO, în 2008 şi-a adăugat şi titlul WBO, iar în 2011 pe cel WBA. A păstrat centurile unificate până în 2015, când a fost învins de Tyson Fury.