Sport

Finala EURO 2020: Cine e favorită în meciul dintre Italia și Anglia?

Italia și Anglia se întâlnesc duminică, pe Wembley, în finala Euro 2020.
08.07.2021 | 16:28
Finala EURO 2020 Cine e favorita in meciul dintre Italia si Anglia

Italia și Anglia se vor întâlni, duminică, de la ora 22:00, în finala de la EURO 2020. Ambele echipe au trecut prin momente dramatice în drumul spre finală. Italia a învins Spania la loviturile de departajare, în timp ce Anglia a profitat de un penalty controversat pentru a elimina Danemarca.

Totul este însă istorie acum, iar toți ochii se îndreaptă spre finala programată duminică. Italia este considerată de UEFA echipa gazdă, deși meciul se va disputa pe stadionul Wembley din Londra.

Anglia, ușor favorită în finala EURO 2020

Echilibru este cuvântul care caracterizează cel mai bine acest meci. Inclusiv la Pariuri Fotbal cotele sunt apropiate, cu un ușor avantaj pentru Anglia. Britanicii au cota 1,83 să câștige EURO 2020, în timp ce Italia are cota 2,00.

Pentru pariul pe timpul regulamentar, Anglia are cotă 2,60 să câștige în 90 de minute, Italia are cotă 2,90, în timp ce cota pentru un egal este 3,00.

Bookmakerii anticipează un meci destul de închis, astfel că 1,50 este cota pentru pariul „sub 2.5 goluri”.  Cel mai probabil scor este 0-0, care are cota 5,75. Toate cotele prezentate sunt preluate din oferta operatorului NetBet, care deține și cel mai mare cazinou pe Internet din România, unde sunt disponibile peste 2.000 de păcănele online, mese de ruletă și blackjack live, table online, jocuri de poker, loterii internaționale și multe altele.

Italia stă mai bine la întâlniri directe

Cele două echipe s-au întâlnit de 27 de ori până acum, iar Italia a reușit să câștige 11 dintre acestea. În schimb, Anglia s-a impus de 8 ori, iar alte 8 partide s-au terminat la egalitate.

Începutul nu a fost ușor pentru italieni, care nu au câștigat niciodată în primele opt partide contra Angliei. În schimb, în perioada recentă Italia stă mult mai bine, britanicii având un singur succes în ultimele șapte confruntări.

Italia nu a pierdut niciodată contra Angliei la un turneu final. În 1980, la Campionatul European, s-a impus cu 1-0 în faza grupelor, iar în 2012 i-a eliminat pe britanici la loviturile de departajare în sferturile de finală, un meci faimos pentru execuția lui Andrea Pirlo în stil Panenka.

De asemenea, Italia a mai învins Anglia la Cupa Mondială din 1990, în meciul pentru locul 3, dar și în faza grupelor de la turneul final din 2014.

Italia are un EURO în palmares, Anglia niciunul

Italia a reușit să câștige Campionatul European o singură dată, la ediția din 1968, pe care a găzduit-o. Scorul a fost 2-0 în finala de la Roma contra Iugoslaviei. De asemenea, Italia mai are două finale pierdute, în 2000 contra Franței, după prelungiri, și în 2012 contra Spaniei, când a cedat cu 4-0.

De partea cealaltă, Anglia este pentru prima dată în finala unui Campionat European, cea mai bună  performanță anterioară fiind locul 3.

Cum au ajuns echipele în finală

Italia nu a avut nicio problemă în faza grupelor, reușind să termine cu punctaj maxim și fără gol primit după victoriile cu 3-0 contra Turciei și Elveției și 1-0 contra Țării Galilor. Apoi, în optimile de finală italienii au avut nevoie de prelungiri pentru a trece de Austria, reușind să se impună cu 2-1. În sferturile de finală, Italia a învins Belgia cu 2-1, iar în semifinale a eliminat Spania la loviturile de departajare.

De partea cealaltă, Anglia a câștigat grupa D cu 7 puncte, după ce a învins Croația cu 1-0, Cehia cu același scor și a remizat, 0-0, cu Scoția. În optimi, britanicii au jucat excelent contra Germaniei și s-au impus cu 2-0, iar în sferturile de finală au demolat Ucraina cu 4-0. În semifinale, Anglia a trecut în prelungiri de Danemarca, scor 2-1.