Fotbal intern

Nicolas, peste Gică Popescu? “Mi se pare mai bun! A fost impresionant”

Nicolas Popescu va juca la formaţiile de tineret de la Academia lui Hagi, dar ar putea evolua şi la prima echipă!
08.03.2018 | 11:37
Nicolas peste Gica Popescu Mi se pare mai bun A fost impresionant

UPDATE 11:30. Dumitru Dumitriu a vorbit despre Nicolas, fiul lui Gică Popescu, ce tocmai a fost transferat la Viitorul Constanţa:


”Nicolas nu că este o copie fidelă, dar în orice gest este Gică Popescu. Mi se pare mai bun, să vă spun acum. Nicolas este un copil extraordinar, de perspectivă, are multe de oferit. Ce a arătat până acum a fost foarte impresionant”, a spus Dumitru Dumitriu la un post de televiziune.


UPDATE 18:55  Gică Hagi şi Gică Popescu au discutat despre trecerea lui Nicolas Popescu la Viitorul. Primul care a vorbit pe acest subiect a fost Hagi: 

”Este vorba despre un jucător tânăr, care vrea performanţă şi a ales să vină la noi. Nu există sentimente (n.r. referire la faptul că Hagi este unchiul fotbalistului), lucrurile nu se fac doar sentimental. Dacă are talent şi este puternic, poate să ajungă mai departe. Este un băiat foarte isteţ. Cred că este un jucător ideal de mijlocul terenului, adică mijlocaş central. După aceea vom vedea cât de mult se va dezvolta fizică. Vom vedea dacă va coborî, deşi tatăl său l-a vrut atacant. Este foarte inteligent în joc, tehnică bună. Eu cred că trebuie găsit postul ideal pentru el. Copilul şi-a dorit, el ne-a ales. Şi-a luat un drum, trebuie să se sacrifice, trebuie să facă şi şcoală în continuare. Dar trebuie să facă şi fotbal mai des, să se dezvolte tactic, tehnic”, a declarat Gică Hagi pentru Telekom Sport.

“El se întoarce la clubul la care era legitimat. El era împrumutat la Voluntari de la Viitorul, iar în perioada de vacanţă el a fost o săptămână la antrenament la Viitorul. Atunci Gică mi-a spus că ar fi bine să nu las împrumutul până în vară şi că vrea să-l ia de acum. I-am făcut transferul de la şcoală, într-adevăr este un moment greu pentru un părinte, pentru că va pleca de acasă, dar ştiu că merge într-un loc foarte bun. Nu cred că-i va fi prea uşor lui Nico alături de Gică. Ştim că el este foarte exigent. Standardul este foarte ridicat, iar acestea au fost unele dintre motivele noastre, ale noastre ca parinţi şi, tot ale noastre, ca oameni de fotbal.

Eu ştiam că el nu poate fi atacant, este înalt, nu are viteză, pentru că el a fost extremă în primii ani la Academia lui Hagi. Când eşti copil, poţi încerca orice post. Aşa că am zis << Tată, stai în faţă! Bani acolo sunt, sus, nu în spate! Cu cât cobori mai mult, cu atât scad şi salariile>>. Glumesc. Până la urmă, postul de mijlocaş i se potriveşte foarte bine, să fie cu faţa la joc, nu are calităţile unui jucător care să joace în compartimentul ofensiv”, a spus la acelaşi post tv şi Gică Popescu. 


Viitorul Constanţa îşi întăreşte echipa cu un nume celebru! Gică Hagi l-a adus la echipă pe fiul lui Gică Popescu, Nicolas, care va juca pentru formaţiile de tineret de la Academia lui Hagi, dar nu este exclus să îl vedem şi la prima echipă.

„Chiar acum am terminat procedura de transfer. Am înregistrat toate actele la Ligă. E jucătorul nostru”, au declarat oficialii Academiei Gheorghe Hagi pentru GSP.ro. Mijlocaşul ofensiv a evoluat până acum pentru FC Voluntari şi a apucat să debuteze pentru naţionala U15 a României.

Nicolas Popescu, transferat la Viitorul Constanţa. „Este ca un frate pentru mine”

„Sper ca într-o bună zi să jucăm împreună la o echipă. Oricum, suntem ca nişte fraţi. Eu îl văd ca pe un frate, la fel şi pe Maria, sora mai mică. Am avut grijă, am crescut toţi patru împreună şi avem grijă unul de altul. Sper ca în viitor să joc împotriva lui şi alături de el. Mai degrabă cu el…”, declara Ianis Hagi în urmă cu aproape trei ani.