News

Fiul lui Radu Mazăre spune ce s-a întâmplat cu tatăl său în Madagascar. În ce condiții stă fostul primar

13.05.2019 | 21:42
Fiul lui Radu Mazăre spune ce s-a întâmplat cu tatăl său în Madagascar

Răducu Mazăre, fiul fostului edil al Constanței, al cărui nume este pe buzele multora în această perioadă, spune ce s-a întâmplat cu tatăl său, miercuri, zi în care a fost arestat,  în Madagascar, dar și în ce condiții stă acesta.

Fiul lui Radu Mazăre spune ce s-a întâmplat cu tatăl său în Madagascar, miercuri

Întâi de toate, fiul fostului primar povestește că tatăl său a fost reținut când se afla pe aeroport să plece, moment în care a venit un comisar și i-a spus să meargă cu el. El dorea să plece în Diego Suarez, în nord, unde a locuit până acum. Afaceristul a fost dus la secție în Antananarivo, potrivit româniatv.net. Reamintim că Poliția Română a sesizat Curtea de Apel București cu privire la arestarea lui Radu Mazăre, în locul unde își ceruse azil politic, în 2017, când a pus totul pe seama presiunii politice.

Curtea a analizat dacă sunt întrunite condițiile extrădării, iar instanța va informa Ministerului Justiției, ce o să trimită către Madagascar cererea de extrădare. Povestea zilei nefaste pentru Mazăre spusă de fiul său: „Sunt in Antananarivo, il vizitez pe tata zilnic, ii duc de mancare. Este in centrul de detentie pentru pentru cei care urmeaza sa fie extrădaţi de aici. Multe nu are ce sa faca, sta, ii ducem de mancare si mai vorbim cu el. Doarme pe o saltea de burete, merge la o baie comuna, nu trebuie sa ii plangem de mila, suntem caliti. A trecut prin multe. Este bine cu moralul, fizic. Asteptam sa se demareze procedurile.

Fiul lui Radu Mazăre spune ce s-a întâmplat cu tatăl său în Madagascar. În ce condiții stă fostul primar
Răducu Mazăre povestește că îl vizitează și îi duce mâncare tatălui său zilnic

”Dosarul trebuie să ajungă la judecători să fie judecat. Poate o să dureze”

Ascultam in legatura cu trimiterea avionului, insa nu este asa simplu, se trimit documentele din Romania, se intra pe o procedura judiciara internationala. Dosarul trebuie sa ajunga la judecatori sa fie judecat, poate sa dureze, aici in Madagascar traim intr-o tara democrata”, a povestit fiul lui Mazăre.

„Cei in Madagascar nu au o lege pentru azilanti, dar a depus la ONU si este inregistrat acolo. Nu ne-am asteptat sa se intample ce s-a intamplat. Aceasta cerere la ONU ii ofera protectie si statut de azilant, insa lucrurile nefiind batute in cuie aici, nu au interpretat in sensul pozitiv si l-au retinut. Nu ma pricep la franceza, dar va pot trimite o declaratie a avocatului de aici in care spune de abuzurile facute in retinerea lui. Asteptam sa vina documentele din Romania, care vor demara procedura judiciara. Sa vina raspuns de la ONU, speram sa fie in avantajul lui”, a declarat Răducu Mazăre.