Sporturi

Flavia Pennetta nu mai vine la Cluj! Cine o înlocuiește și cu cine joacă Simona Halep la Sports Festival

11.06.2019 | 23:28
Flavia Pennetta nu mai vine la Cluj Cine o inlocuieste si cu cine joaca Simona Halep la Sports Festival
ADVERTISEMENT

Simona Halep ia parte pe 15 iunie la un meci demonstrativ de senzație organizat cu ajutorul Sports Festival. Evenimentul are loc la Cluj-Napoca, în BT Arena, de la ora 17:30.

Flavia Pennetta nu mai vine la Cluj!

Inițial, la acest meci demonstrativ trebuiau să participe Simona Halep, Marius Copil, Fabio Fognini și Flavia Pennetta. Italianca, fostă câștigătoare de Mare Șlem, a suferit însă o accidentare de ultim moment și a dvenit indisponibila. Organizatorii evenimentului s-au reorientat rapid și au convins-o pe Daniela Hantuchova sa-i ia locul Flaviei. Jucătoarea din Slovacia a fost cândva locul 5 mondial și are în palmares șapte turnee de Mare Șlem.

ADVERTISEMENT

Simona Halep are parte de câteva zile de pauză, după un sezon nereușit pe zgură. Sportiva noastră se pregătește acum pentru turneele pe iarbă, suprafață pe care nu se descurcă grozav. O singură finală WTA a disputat Halep pe iarbă.

Flavia Penneta nu mai vine la Cluj
Flavia Penneta nu mai vine la Cluj

Cine o înlocuiește și cu cine joacă Simona Halep la Sports Festival

Ajunsă pe locul 8 mondial, Simona nu a reușit să câștige niciun turneu în 2019. Cel mai aproape de triumf a fost la Doha și la Madrid, acolo unde a ajuns până în finală. În rest, sportiva din Constanța a avut prestații dezamăgitoare. La Australian Open a fost eliminată în faza optimilor de finală de Serena Williams, iar la Roland Garros a pierdut cu Amanda Anisimova. Interesant este că ambele adversare care au învins-o au fost eliminate apoi chiar în următorul tur.

ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a descurcat excelent în schimb la FED Cup, acolo unde a obținut victorii pe linie la simplu atât împotriva Cehiei, cât și împotriva Franței. România a ajuns până în semifinale, însă nu a putut trecere de Franța, pierzând cu 2-3 în meciul decisiv de dublu, în care Halep a jucat accidentată.