Fotbal intern

Florentin Marinescu, declaraţii exclusive despre negocierile cu Gigi Becali!

19.09.2018 | 13:00
Florentin Marinescu declaratii exclusive despre negocierile cu Gigi Becali
Gigi Becali îl aşteaptă la palat pe Florentin Marinescu să dIscute cu acesta despre o colaborare la FCSB

Florentin Marinescu, declaraţii exclusive despre negocierile cu Gigi Becali. Actualul preşedinte al Federaţiei Române de arte marţiale este dispus să colaboreze cu Gigi Becali la FCSB, dar că va mai purta o discuţie cu patronul roş-albaştrilor, după 28 septembrie, atunci când o să revină în România.

Patronul roş-albaştrilor, Gigi Becali a vorbit despre psobilitatea aducerii la FCSB a omului care s-a ocupat de pregătirea fizică a generaţiei Steaua 86, Florentin Marinescu. “M-a sunat Florentin Marinescu! Vrea să vină la Palat să discutăm, i-am spus că-l aștept. Vrea să vină să discute cu mine şi să mă ajute. Să vedem dacă poate să mă ajute, să vedem dacă mai are metode care să se plieze pe fotbalul de acum. I-am mulţumit şi i-am spus că vorbim. O să vedem, o să mă interesez, o să vorbesc cu doctori. Până acum nu m-a interesat acest aspect. Ce să fac? Trebuie să mă bag!”,  a spus Becali.

Florentin Marinescu ne-a vorbit despre posibilitatea colaborării cu Gigi Becali!

Contactat telefonic de către FANATIK.RO, Florentin Marinescu, 67 de ani, a acceptat să ne vorbească despre situaţia de la FCSB, dar şi despre o eventuală colaborare cu Gigi Becali. “Este adevărat! Am purtat o primă discuţie cu Gigi Becali şi urmează să ne întâlnim atunci când mă întorc în România. Eu sunt preşedintele Federaţiei Române de Arte Marţiale, iar acum mă aflu la Baku. Aici am fost invitat la Campionatul Mondial de Judo. În ţară o să revin după 28 septembrie.

Dacă voi începe colaborarea cu Gigi Becali vreau să vă spun de la început că eu nu fur locul nimănui la Steaua. Şi aşa am auzit tot felul de vorbe după ce Gigi Becali a spus că a discutat cu mine. După mine există o singură echipă Steaua. S-a ajuns prea departe din cauza orgoliilor. Lumea poate o să se supere că eu îi spun Steaua echipei domnului Becali, dar orgoliile nu fac bine nimănui”, a spus Marinescu.

Florentin Marinescu pe vremea în care lucra la Steaua 86. Sursa foto Libertatea
Florentin Marinescu pe vremea în care lucra la Steaua 86, iar echipa din Ghencea a cucerit Cupa Campionilor Europeni. Sursa foto Libertatea

“Dacă ai un laptop şi te uiţi pe net la un antrenament la Real Madrid, atunci nu înseamnă că eşti şi bun ca ei”

În continuare, Florentin Marinescu, 67 de ani, a dezvăluit cum vede el rezolvarea lucrurilor la echipa lui Gigi Becali. “La ora actuala preparatorul fizic nu este singurul vinovat de la Steaua. Nu trebuie să gândim doar aşa. Situaţia este mult mai complexă, iar dacă ai avut un laptop pe mână şi ai urmărit un antrenament pe net pe la Real Madrid, atunci nu înseamnă că poţi să pui în practică la Steaua şi metodele de lucru de la Real.

Am observat că mai toate echipele din Liga 1 nu prea mai pun bază pe pregătirea montană din România. Ori noi am avut rezultate bune atunci cînd jucătorii băgau  alergări la greu pe pantele montane de la noi de pe la munte. Şi Steaua 86 şi Craiova Maxima, dar şi Dinamo alergau pe timpuri pe la munte prin România şi aţi văzut ce rezultate am avut atunci în Europa, nu?

Acum vor spune cârcotaşii, că uite, vine şi Marinescu asta cu metode învechite de acum 100 de ani, dar nu este aşa. Noi trebuie să ne axăm doar pe ce îi prinde bine fotbalistului român, Degeaba îl bagi tu cu picioarele în butoaie cu gheaţă, sau îl pui la TRX, dacă după trei, patru etape ai doi sau trei jucători cu rupturi musculare.

Eu am lucrat la Steaua între 1985 şi 1988 şi nu am avut la echipă nici o accidentare. Puteţi să îi întrebaţi pe jucătorii de atunci, fie că e vorba de Boloni, Piţurcă sau Lăcătuş. Eu şi acum le spun la preparatorii fizici cu care mai vorbesc că sunt buni dacă nu au la echipă jucători cu ruptură musculară. Degeaba îmi spun ei de tot felul de metode din străinătate că nu ţine. Voi avea o discuţie cu Gigi Becali când o să revin în România şi vom vedea dacă îl voi putea ajuta. La Steaua nu e vorba doar de pregătirea fizică. Discuţia trebuie avută mai mai multe paliere”, a spus Marinescu.

Florentin Marinescu la unul dintre antrenamentele de karate

Citeşte şi:   Probleme cu naturalizarea lui Virgiliu Postolachi! “N-am depus încă jurământul!”

 

Tags: