News

Florentin Pandele candidează la președinția României! Primarul Voluntariului vrea să ajungă primul om din stat

31.05.2019 | 10:41
Florentin Pandele candideaza la presedintia Romaniei Primarul Voluntariului vrea sa ajunga primul om din stat

Florentin Pandele a devenit al patrulea om care anunţă că vrea să candideze la președinția României! Primarul orașului Voluntari a precizat că va face acest lucru ca independent și a ținut să sublinieze că nu va exista în familia lui o luptă pentru putere, întrucât soția, Gabriela Firea nu își dorește această funcție. Primarul General al Capitalei a fost numit de către Liviu Dragnea ca potențial candidat al PSD-ului.

Florentin Pandele candidează la președinția României!

„Astăzi (joi, n.r) m-am hotărât, e Brâul Maicii Domnului în Voluntari, nu am făcut niciun plan (…) îmi anunț candidatura la președinția României ca independent. Voi candidat independent. (…) Sunt primar de 19 ani. Am luat parte la nenumărate campanii. (…) Gabi (Gabriela Firea, primarul general. n.r) a spus de nenumărate ori că nu va candida. Candidez din partea mea, ca tată al copiilor mei, îmi doresc să trăiască într-o țară liberă, nu într-o țară care este instaurată teroarea”, a declarat Florentin Pandele, la RomâniaTv.

Klaus Iohannis, Bogdan Stanoevici și Mircea Moise, acesta din urmă fiind un român stabilit în Germania din 1987, sunt ceilalți trei români care vor intra în cursă. Rămâne de văzut și mai ales de stabilit care va fi candidatul PSD-ului pentru prezidențiale. Liviu Dragnea a anunțat cu puțin timp înainte să fie arestat și condamnat că își dorește ca alianța cu ALDE să ofere un singur om care să lupte împotriva lui Iohannis.

Florentin Pandele candidează la președinția României! Pandele
Florentin Pandele este primar al Voluntariului din 2000. Sursă foto – facebook

Pandele, de la marinar la președinte, via primar

Dacă Gabriela Firea a refuzat deja propunerea lui Dragnea, în pole position se află acum Călin Popescu Tăriceanu, dar și el este într-un picaj la capitolul imagine. Florentin Pandele a absolvit Institutul de Marină “Mircea cel Bătrân” Constanța, Facultatea de Navigație, promoția 1984 și Facultatea de Drept din cadrul Universității „Bioterra”, promoția 2004 (an în care Universitatea „Bioterra” nu era încă acreditată).

A continuat studiile cu un masterat la Universitatea “Bioterra” în Controlul, expertiza și securitatea alimentară în agroturismul ecologic. De asemenea, a absolvit Colegiului Național de Apărare în anul 2005. De remarcat că a avut și un titlu de doctor în științe militare, dar acesta i-a fost retras pentru că s-a dovedit că a plagiat teza. Din 2000 acesta ocupă funcția de primar al Voluntariului.