Fotbal intern

Florentin Pogba, negocieri avansate cu Dinamo Bucureşti! Ce salariu a cerut fratele fotbalistului de la Manchester United

30.09.2018 | 23:53
Florentin Pogba negocieri avansate cu Dinamo Bucuresti Ce salariu a cerut fratele fotbalistului de la Manchester United
Paul Pogba şi Florentin Pogba

Dinamo Bucureşti a încercat să dea lovitura pe piaţa transferurilor şi a purtat tratative cu Florentin Pogba, fratele celebrului Paul Pogba de la Manchester United.

Formaţia din Ştefan cel Mare a încercat să îl aducă pe internaţionalul din Guinea pentru a acoperi golul din defensivă, dar negocierile au fost extrem de anevoioase. FANATIK.RO vă prezintă culisele mutării care ar fi putut rezolva problemele „câinilor”.

Dinamo Bucureşti nu a “spart” banca pentru Florentin Pogba! De ce au picat negocierile

Oficialii clubului alb-roşu căutau cu disperare un fundaş, la dorinţa antrenorului de la acea oră, Florin Bratu. Dinamoviştii erau dispuşi să ofere un salariu mult peste nivelul celorlalţi fotbalişti din lot, care au venituri modeste. Prin diverşi intermediari, şefilor de la Dinamo le-a fost propus Florentin Pogba, fratele lui Paul Pogba, vedeta lui Manchester United.

FANATIK.RO a aflat că fotbalistul de 28 de ani şi-a arătat disponibilitatea de a veni la Dinamo, dar a cerut un salariu lunar de 30.000 de euro! După îndelungi negocieri, apărătorul a acceptat să îşi scadă pretenţiile la 18.000 de euro pe lună. Numai că reprezentanţii “câinilor” i-au transmis că nu pot oferi mai mult de 10.000 de euro. Suma a fost considerată mult prea mică de Pogba, care a refuzat propunerea, preferând să rămână pe tuşă până în iarnă. În schimb, Dinamo l-a înregimentat pe Teddy Mezague, care a primit acelaşi salariu.

Cine este Florentin Pogba: internaţional de tineret pentru Franţa, dorit de Napoli în locul lui Chiricheş!

Ajuns la 28 de ani, Florentin Pogba provine dintr-o familie de fotbalişti. El este fratele mai mare al lui Paul, vedeta lui Manchester United. Celălalt frate al său, Mathias, s-a născut în aceeaşi zi cu el, 19 august 1990, şi evoluează pentru Sparta Rotterdam. La 20 de ani, Florentin a fost chemat să evolueze pentru naţionala Guineei într-un meci amical. La scurt timp, el a fost convocat şi de federaţia franceză pentru turneul de la Toulon. El a evoluat foarte bine şi a ajuns până în finala pierdută de Franţa în faţa Columbiei. Ulterior, realizând că şansele de a fi titular pentru seniorii “cocoşilor galici”, fratele mai mare al lui Pogba a optat pentru naţionala Guineei, pentru care a strâns până acum 21 de selecţii.

Florentin Pogba Saint Etienne

La nivel de club, Florentin Pogba a debutat în tricoul lui Sedan. Apoi, a evoluat vreme de şase sezoane în tricoul lui Saint-Etienne. Ultima lui echipă a fost Genclerbirligi, din Superliga turcă. Rămas liber de contract în vară, Florentin Pogba s-a aflat pe lista lui Napoli de posibili înlocuitori pentru Vlad Chiricheş, după accidentarea gravă a românului din partida cu Muntenegru.