Fotbal international

Florentino Perez, 900 de meciuri ca președinte la Real Madrid! Performanțele uriașe reușite sub conducerea sa

16.03.2019 | 16:53
Florentino Perez 900 de meciuri ca presedinte la Real Madrid Performantele uriase reusite sub conducerea sa

Florentino Perez celebrează la meciul Real Madrid – Celta Vigo cel de-al 900-lea meci în calitate de președinte al celui mai mare club din lume. Această cifră uriașă nu a fost atinsă însă într-un singur mandat, ci în două mandate. 

Florentino Perez, 900 de meciuri ca președinte la Real Madrid!

Din totalul celor 900 de meciuri, 584 au venit în La Liga 95 în Cupa Regelui și 12 în Supercupa Spaniei. În plan internațional, Real Madrid a disputat opt meciuri la Campionatul Mondial al Cluburilor, două în Cupa Intercontinentală, șase în Supercupa Europei și 192 în Liga Campionilor. Toate sub conducerea lui Florentino Perez. În total, Real Madrid a cucerit 41 de trofee la secțiile de fotbal și baschet.

Perez a venit prima dată ca președinte la Real Madrid în iulie 2000, câștigând alegerile deși era cotat drept outisder. Perez se impunea atunci în fața lui Lorenzo Sanz, care în acel sezon adusese Liga Campionilor pe Santiago Bernabeu.

Perez l-a readus pe Zidane pe banca tehnica
Perez l-a readus pe Zidane pe banca tehnica

Cu Florentino Perez la conducere, Real Madrid nu doar că a câștigat trofee, dar a reușit să redevină cel mai mare club din lume la nivel financiar. Conform cifrelor oficiale, madrilenii au generat încasări în 2018 de 800 de milioane de euro și are toate șansele să devină primul club din istorie cu un buget anual mai mare de un miliard de euro.

În plan sportiv, chiar dacă a pierdut lupta cu Barcelona în campionat de multe ori, Real Madrid a făcut legea în Liga Campionilor, cucerind patru din ultimele cinci trofee. Mai mult, madrilenii au triumfat de fiecare dată în această competiție în precedentele trei sezoane, reprezentând un adevărat record.

Florentino Perez a avut parte însă de luni grele, după ce Zinedine Zidane și Cristiano Ronaldo au ales să părăsească echipa. Președintele a fost nevoit să regândească o nouă strategie, care în final s-a dovedit un eșec, Real ratând toate obiectivele în acest sezon. Perez a fost forțat să-l readucă astfel pe Zinedine Zidane, omul alături de care a cunoscut cele mai mari performanțe.