Fotbal international

Zinedine Zidane, noul antrenor de la Real Madrid! Anunţul OFICIAL al clubului

11.03.2019 | 19:30
Zinedine Zidane noul antrenor de la Real Madrid Anuntul OFICIAL al clubului

UPDATE / Real Madrid a anunțat prin intermediul site-ului oficial revenirea lui Zinedine Zidane pe banca tehnică a echipei de pe Santiago Bernabeu. Francezul va avea un contract valabil până la 30 iunie 2022. Florentino Perez îl va prezenta pe Zidane într-o conferință de presă programată la ora 22:00. 

Comnuicatul oficial al lui Real Madrid
Comnuicatul oficial al lui Real Madrid

La Sexta anunță că Zinedine Zidane revine ca antrenor la Real Madrid, iar un anunț oficial în acest sens va fi făcut de Florentino Perez în cursul acestei seri. De la ora 20:00, Consiliul Director al lui Real Madrid se reunește pentru a-l demite pe Santiago Solari și totodată pentru a-l numi în funcție pe Zidane. Informația a fost publicată și pe site-ul cotidianului AS, din Madrid.

Zinedine Zidane, noul antrenor de la Real Madrid!

După ce l-a îndepărtat pe Julen Lopetegui pentru o serie de rezultate modeste în debutul sezonului, Florentino Perez nu a mai avut răbdare nici cu Santiago Salari, care a reușit contraperformanța de a compromite sezonul lui Real Madrid în decurs de o săptămână.

Cotidianul AS anunța încă de joia trecută faptul că Solari ar putea fi demis în cursul zilei de luni, însă marea surpriză o reprezintă revenirea lui Zinedine Zidane pe banca tehnică. Presa internațională nota în ultima perioadă faptul că antrenorul francez ar fi fost contactat de Florentino Perez, dar ar fi refuzat oferta.

Real Madrid a ratat toate obiectivele fără Zidane
Real Madrid a ratat toate obiectivele fără Zidane

Real Madrid a ratat toate obiectivele fără Zidane

Până la urmă, se pare că Perez l-a convins pe Zidane să se întoarcă la clubul unde a scris istorie atât ca jucător, cât și ca antrenor. În vârstă de 46 de ani, Zidane a reușit imposibilul în atrenorat, cucerind de trei ori consecutiv Liga Campionilor, între 2016 și 2018. Nicun alt club nu mai reușise o asemenea performanță în actulul format al competiției. Zidane și-a mai trecut în palmares alte șase trofee, printre care și un titlu în La Liga, cucerit în 2017.

După plecarea sa, pentru Real Madrid a urmat o cădere incredibilă, Los Blanco ratând toate obiectivele încă din luna martie. În Cupa Spaniei au fost eliminați de Barcelona, în La Liga sunt la 12 puncte în urma rivalei de pe Camp Nou, iar în Champions League au fost eliminați surprinzător de puștii lui Ajax.