Fotbal intern

Florin Costea înțeapă rivalii de la CS U: “Noi nu trăim din milă și pomeni!”

24.08.2018 | 16:26
Florin Costea inteapa rivalii de la CS U Noi nu traim din mila si pomeni

Florin Costea înțeapă rivalii de la CS U. Fostul golgheter al României a dezvăluit într-un interviu pentru FANATIK.RO că în opinia lui actuala echipă patronată de Adrian Mititelu este adevărata Universitatea Craiova indiferent de lupta din tribunale dintre patronul echipei din Liga 3 și Mihai Rotaru, finanțatorul Craiovei din Liga 1 Betano

Florin, cum a fost primul tau antrenament după revenirea în Bănie?

– Mă bucur că am revenit la echipa mea de suflet pentru că indiferent de ce spune unul sau altul această echipă este Universitatea Craiova. Această echipă nu trăiește din milă și pomeni și nu uitați că în vara anului trecut a decis să o ia de jos din Liga 4, nu ca alții care s-au trezit direct în Liga 2.

Cum a fost revederea cu foștii tăi colegi?

– Pe Dina, Dănănae și Ciucă îi știu de ani de zile. Mai este cu noi și Săceanu, dar el acum este omul care se află în conducerea clubului nostru. Mă bucur că toti cinci ne-am întâlnit din nou la echipa noastră de suflet. Însă pot să vă spun că am văzut aici la Universitatea și tineri foarte talentați, iar eu îi sfătuiesc să profite la maximum de șansa pe care Adrian Mititleu le-a oferit-o. Trebuie să lupte cu mândrie meci de meci pentru culorile Universității Craiova.

Florin Costea vrea promovarea cu FCU. Atacantul oltenilor la primul antrenament după ce a semnat cu FCU
Florin Costea înțeapă rivalii de la CS U. Atacantul oltenilor la primul antrenament după ce a semnat cu FCU. Sursa, Jurnal de Craiova

Florin Costea vrea promovarea cu FCU. “Aveam o datorie morală față de PS.97”

Ce te-a determinat să te întorci la Bănie?

-M-am întors la Universitatea Craiova pentru că aveam o datorie morală față de Peluza Sud 97, nu m-am întors pentru bani la această echipă. Vă spun foarte sincer că mă durea sufletul dacă nu puneam și eu umărul la promovarea acestei echipe în Liga 2. Știu foarte bine câtă patimă pun suporterii din Peluza Sud 97 și vreau să le transmit că eu Florin Costea voi da totul pentru promovare. Vreau să le mai spun tuturor suporterilor că nu sunt un fotbalist terminat și atât timp cât eu sunt la echipa asta le voi transmite mai tinerilor mei colegi ambiția și energia pe care eu o am atunci când joc în fața suporterilor Științei. În ultima perioadă m-am pregătit cu o echipă de la mine din Vâlcea și am făcut câte cinci antrenamente pe săptămână, deci nu am stat degeaba.

Cum a fost revederea cu Adrian Mititelu?

-Se știe că noi doi am avut o relație mai specială, iar pe mine mă doare și acum că nu am reușit atunci să ajungem în cupele europene după ce am pierdut pe teren propriu meciul din ultima etapă cu Vaslui. Știu că domnul Mititelu a ținut la mine și nu sunt supărat că nu mi-a dat drumul să plec atunci când a avut o ofertă concretă pe adresa mea.

Și totuși nu ai nici un regret din perioada respectivă?

-Ba da! Dacă nu venea accidentarea gravă pe care am suferit-o în acel meci cu Poli Iași, poate că Florin Costea ajungea până la urmă într-un campionat puternic din străinătate și altul ar fi fost parcursul meu fotbalistic. Accidentarea respectivă m-a tras în jos, dar acum nu mai am timp de regrete și trebuie să mă gândesc doar la promovarea echipei mele.

Ce spui de seria în care FCU a fost repartizată?

-M-am uitat și eu peste seria noastră și pot să vă spun că este una care mi se pare cea mai grea. Dar noi jucăm la Universitatea Craiova și trebuie să evoluăm meci de meci doar la victorie. Dacă ne vom culca pe o ureche nu o să fie bine. Abia aștept să joc din nou în fața suporterilor noștri, iar acest lucru se va întâmpla la Brașov. Nu cred că voi juca în primul meci din campionat pentru că am înțeles că nu sunt actele gata pentru legitimarea mea.

La meciurile din Liga 1 te mai uiți?

-Nu! Când încep meciurile din campionatul nostru din Liga 1 prefer să mă plimb cu copilașul meu. Campionatul nostru este în scădere și nu trebuie să ne mire că CFR Cluj a mâncat bătaie de la o echipă din Luxemburg. Păi voi comparați campionatul de acum cu campionatul din 2008-2009 atunci când Universitatea Craiova se lupta cu Steaua, Dinamo, Poli Timișoara, CFR Cluj, Unirea Urziceni, Rapid, FC Vaslui, Oțelul Galați? Observați ce echipe am spus?

Ai vorbit mai devreme de copilul tau? Poți să stai departe de el?

-Nu pot să stat departe de soția și de copilașul meu nici o secundă. Vor sta și ei cu mine acum în Craiova. Ne vom muta toți trei în Craiova, iar când ai familia aproape, atunci ești și sută la sută mai liniștit și te poți concentra doar pentru fotbal.

60 de goluri a marcat Florin Costea pentru FC Universitatea Craiova

125 de meciuri a jucat Florin Costea pentru FC Universitatea Craiova

 

 

Tags: