Evenimentul zilei

Florin Piersic anunţă lansarea unei cărţi autobiografice într-un interviu eveniment de ziua lui: “Încă îi caut titlul potrivit!”

27.01.2021 | 10:41
Florin Piersic anunta lansarea unei carti autobiografice intrun interviu eveniment de ziua lui Inca ii caut titlul potrivit
ADVERTISEMENT

Florin Piersic împlinește pe 27 ianuarie 85 de ani, iar de ziua sa marele actor a oferit revistei TAIFASURI un interviu eveniment. De altfel. TAIFASURI îi dedică lui Florin Piersic un supliment excepţional în numărul din această săptămână, pe care îl veți putea citi chiar în ziua de naștere a marelui artist: 15 pagini cu, despre sau de Florin Piersic, despre aventuri, roluri, iubiri, momente inedite din cei 65 de ani de carieră.

Florin Piersic a oferit Danei Buzăianu un interviu de suflet, din care redăm un fragment și pe care îl puteți găsi integral în paginile revistei TAIFASURI, disponibilă de miercuri la chioșcurile din toată țara.

ADVERTISEMENT

Florin Piersic îşi pregăteşte autobiografia, la 85 ani: “Pun pe hârtie întâmplările vesele sau mai puțin vesele din viața mea de artist și nu numai”

Ce credeți că are omul de păstrat, de apărat în această viață?

– Aș zice că sufletul, iubirea față de cei de aproape, dar și de ceilalți, modestia, bunul simț și curajul de a trece peste momente mai puțin fericite. Și, firește… amintirile, așa cum este o replică din piesa ‘Străini în noapte’. ‘Adesea supraviețuim grație amintirilor’. Da, amintirile ni-i aduc aproape pe cei plecați ‘în stele’, dragii noștri pe care i-am iubit, dar în egală măsură îmi bucură inima și filmul propriei vieți, în care mi-a fost dat să trăiesc întâmplări minunate, să întâlnesc oameni excepționali. Rând după rând, pagină după pagină, toate astea sunt adunate în ceea ce sper că în scurt timp va deveni o carte nu despre memoriile mele, ci despre bucuriile și speranțele și tristețile, prietenii și neprietenii mei. Încă îi caut titlul cel mai potrivit…

Să sperăm că vom putea citi cartea cât de repede?

– Cu siguranță. […] Acum însă, în această pauză pe care n-am dorit-o, dar o am, o avem cu toții, a devenit important să merg înainte și să pun pe hârtie mai departe întâmplările vesele sau mai puțin vesele din viața mea de artist și nu numai.

ADVERTISEMENT
Florin Piersic coperta Taifasuri
Piersic de 85 de ani! Revista „Taifasuri” îl cinstește pe „Mărgelatu Șaptecai” cu 14 pagini de excepție! La mulți ani, Florin! România te iubește!

“Am iubit fiecare provocare pe care am avut-o în teatru”

Publicul intuiește efortul actorilor de a intra în rolul pe care îl joacă, dar nu și efortul de a ieși din rolul respectiv. Dumneavoastră cum ați reușit să vă debarasați de rolurile pe care le-ați jucat? Care a fost cel mai dificil rol de interpretat?

– Toate rolurile fac parte din mine, în încercarea de a le descifra, de a aduce personajele la viață, acolo, pe scenă, în fața spectatorilor. Aș putea chiar să vă spun că m-a indispus teribil, întotdeauna, când mi-am văzut unii parteneri ieșind poate prea repede din personaj, din situație. […] Am iubit fiecare provocare pe care am avut-o în teatru și de aceea nici nu o pot socoti ‘dificilă’.

ADVERTISEMENT

Reîntâlnirea cu publicul după perioada de izolare cauzată de coronavirus. A schimbat cu ceva relația dintre actori și public? Cum ați simțit această perioadă de izolare și de restricții?

– Eu am fost întotdeauna obișnuit cu săli pline. Sigur că este o altă senzație, dar este cu atât mai mult de apreciat că, în situația grea de acum, publicul nu a abandonat dorința de artă, iubirea de teatru și de actori, și că românii sunt dispuși să facă acest sacrificiu de a sta cu o mască pe față timp de două ore, cât durează spectacolul. Sincer să fiu, chiar mă emoționează!

ADVERTISEMENT

Citiți continuarea interviului în Revista TAIFASURI, disponibilă de miercuri la chioșcurile de presă din întreaga țară.

ADVERTISEMENT