Fotbal intern

Florin Şoavă, “Pep din Bănie”: “Îmi place stilul lui Guardiola. Jucăm doar ofensiv”

„Nici nu îmi dădeam seama cât de greu este în meseria de antrenor! Este o muncă titanică!” sunt primele vorbe ale lui Florin Şoavă, un tehnician care a luat-o de jos şi care pas cu pas...
08.05.2017 | 13:05
Florin Soava Pep din Banie Imi place stilul lui Guardiola Jucam doar ofensiv
ADVERTISEMENT

„Nici nu îmi dădeam seama cât de greu este în meseria de antrenor! Este o muncă titanică!” sunt primele vorbe ale lui Florin Şoavă, un tehnician care a luat-o de jos şi care pas cu pas vrea să facă performanţă in noua lui meserie. „A fost bună trecerea de la jucător la antrenor pentru că asta îmi doream. Deja am aproape 3 ani de experienţă şi îmi fac ucenicia de jos, cu mare plăcere şi îmi doresc să urc cât mai sus. Cu siguranţă va veni şi momentul meu, iar atunci trebuie să fiu pregătit din toate punctele de vedere”, ne spune Şoavă, antrenor la CSO Filiaşi în seria 3 a Ligii a III-a.

Jucător liniştit, antrenor vulcanic!

Nu degeaba se spune că meseria de antrenor este total diferită de cea de jucător.  Deşi a bifat  ca fotbalist 145 meciuri în Liga 1, 22 partide sub tricolor şi peste 100 partide la nivel înalt în spaţiul ex-sovietic la diverse cluburi, Şoavă a văzut pe pielea lui cum este să treci pe banca tehnică. „Ca jucător eram mai liniştit, dar ca antrenor sunt mai impulsiv, dar încerc sa imi impun să fiu mai calm, că nu vreau să am problemele pe care le au alţi antrenori.” recunoaşte Şoavă.

ADVERTISEMENT

„Îl ştiam foarte bine şi ştiam că a mai antrenat la Podari, la Roşiori şi la grupe de copii, CFR Gaz Craiova, ştiam că îşi doreşte să ajungă un antrenor foarte mare, se specializează, citeşte şi se informează  zilnic şi sunt convins că în caţiva ani va ajunge să antreneze la un nivel mult mai mare!” ne spune Florin Spânu, preşedintele clubului CSO Filiaşi.

Îl admiră pe Guardiola

Şoavă admite că a furat meserie de la toţi antrenorii cu care a lucrat, dar că ii place foarte mult stilul lui Guardiola. Are gânduri mari şi vrea să facă din echipa lui a doua echipă a Olteniei, după CS U Craiova. „Jucătorii, când ies de pe teren, să poată să mă privească în ochi şi să fie mulţmiţi căţ au dat totul pe teren. Îmi place stilul lui Guardiola, să pasez şi să îmi domin adversarul. Nu mă apăr şi dacă e să pierd, să pierd cu 3 la 2 sau 4 la 3 decât cu 1 la 0!”

ADVERTISEMENT

Are un portar excentric

La Filiaşi este un stadion, dar în construcţie, iar echipa joacă meciurile de pe teren propriu, la Işalniţa, pe o baza deţinută de fostul mare internaţional Gabriel Boldici. In lotul echipei sunt mulţi jucători tineri, dar şi oameni cu experianţă, cu care se vrea promovarea în liga secundă. Portarul Sorin Mogoşanu surprinde cu ghetele în două culori şi cu superstiţiile inedite. „Ghetele în două culori îmi plac mie…Înainte de meciuri nu ne tăiam unghiile, nu ne bărbierim sau nu ne tundem, fiecare cu superstitiile lui”! recunoaşte portarul echipei lui Şoavă, Sorin Mogoşanu.