Sporturi

Floyd Mayweather luptă în cel mai scump meci demonstrativ de box: “Va fi o luptă specială!”

16.11.2018 | 14:01
Floyd Mayweather lupta in cel mai scump meci demonstrativ de box Va fi o lupta speciala

Floyd Mayweather s-a răzgândit, după ce în urmă cu mai bine de o săptămână a anunțat că va urca în ring pentru un meci oficial împotriva japonezului Tenshin Nasukawa. Pugilistul american a revenit asupra deciziei și a spus că lupta va avea loc, însă va fi doar un meci demonstrativ de box, de altfel cel mai scump din istorie, care va dura 9 minute. Mayweather susține, totuși, că “va fi o luptă specială!”

Boxerul american se joacă de-a șoarecele și pisica în ceea ce privește prezența sa pe “Superarena” din Saitama pe data de 31 decembrie. Ceea ce se anunța un meci oficial cu Nasukawa a devenit doar un meci demonstrativ după doar 2 zile de la anunțul oficial și a fost reiterat de Mayweather vineri. Americanul se dezice de declarația făcută inițial și susține că nu a acceptat să joace după nicio regulă din sporturile de lupte.

Floyd Mayweather – Tenshin Nasukawa va fi cel mai scump meci demonstrativ de box

“Nu va fi o luptă oficială, va fi un meci demonstrativ. Cel mai bine plătit din istorie. Doar pentru a promova acest eveniment s-a plătit o sumă cu 7 cifre, doar pentru a vorbi despre acest spectacol, este o nebunie. Regulile vor fi cele ale unui meci demonstrativ. Mă voi mișca timp de 9 minute”, a declarat Floyd Mayweather, care a mai precizat că meciul nu va fi promovat de RIZIN (cum anunțase inițial), ci de propria lui firmă, Mayweather Promotions.

Pugilistul nu a ratat ocazia de a explica decizia de a boxa într-un meci fără miză. “Este evident că, în ciuda faptului că m-am retras, încă mai pot să profit de astfel de ocazii. Am tot timpul apariții în lumea întreagă și câștig astfel o grămadă de bani”, a explicat americanul. Viitorul său adversar, Tenshin Nasukawa, este considerat cel mai talentat boxer din Japonia. În ultimul meci, l-a învins la puncte pe Kyoji Horiguchi.