Sporturi

Floyd Mayweather – Manny Pacquiao în luna decembrie! Anunțul momentului în box

15.09.2018 | 16:20
Floyd Mayweather  Manny Pacquiao in luna decembrie Anuntul momentului in box

Meciul Floyd Mayweather – Manny Pacquiao ar urma să aibă loc la finele acestui an, în luna decembrie, conform unui anunț publicat de pugilistul american pe contul său de Instagram. 

Cei doi sportivi s-au întâlnit la un concert, iar imaginile au fost făcute publice de echipa lui Mayweather. Alături de acest clip, Floyd le-a oferit și un mesaj clar fanilor săi: „Revin în ring să mă lupt cu Manny Pacquiao în acest an. O nouă plată cu nouă zerouri e pe drum”

Floyd Mayweather – Manny Pacquiao în luna decembrie

Mayweather l-a învins pe Pacquiao în 2015

Floyd Mayweather a câştigat primul duel cu Manny Pacquiao, disputat în mai 2015 și intitulat “Meciul secolului”, la MGM Grand Arena din Las Vegas.

Meciul le-a făcut o avere celor de la HBO şi Showtime, televiziunile care au transmis gala peste Ocean. Conform raportului prezentat de cei doi giganţi media, gala a generat venituri de peste 500 de milioane de dolari, dintre care 350 de milioane vor merge către Mayweather şi Pacquiao.

Mayweather a plecat acasă după “meci secolului” cu aproape 210 milioane de dolari, iar Pacquiao a încasat peste 142 de milioane. Cea mai mare parte a banilor, 400 milioane dolari, a provenit din sistemul pay-per-view. S-au inregistrat aproape 4,4 milioane de clienţi, dublu faţă de precedentul record, înregistrat la meciul dintre Mayweather şi Oscar de la Hoya, din 2007. Încasările in sine au fost de trei ori mai mari decât precedentul record, în 2013, tot la un meci al lui Mayweather, cu mexicanul Canelo Alvarez

În total, gala a generat venituri între 550 şi 595 milioane de dolari, estimează presa de specialitate, diferenţa fiind dată de lipsa unor cifre oficiale privind câţi dintre abonaţii pay-per-view au optat pentru sistemul HD, mai scump cu 10 dolari.

Americanul s-a retras după victoria cu McGregor

Floyd Mayweather l-a învins pe irlandezul Conor McGregor prin KO tehnic, în meciul disputat la T-Mobile Arena din Las Vegas, la categoria semimijlocie, versiunea WBC, în august 2017.  Mayweather s-a impus în runda a zecea, după arbitrul a decis încheierea meciului, deoarece irlandezul încasase mai multe lovituri.

Floyd Mayweather şi Conor McGregor au luptat pentru o centură WBC care conţine un număr impresionant de pietre preţioase şi o mare cantitate de aur. Centura este confecţionată din piele de aligator şi pe ea sunt aplicate 3.360 de diamante, 600 de safire, 300 de smaralde şi un kilogram şi jumătate de aur de 24 de carate.

În urma acestei victorii, Mayweather și-a făcut un record de 50-0 în box și toată lumea credea că nu va mai reveni.

Pacquiao a câștigat ultimul său meci

Pugilistul filipinez Manny Pacquiao l-a învins pe argentinianul Lucas Matthysse prin KO tehnic şi a câştigat centura WBA la categoria semimijlocie, în luna iulie a acestui an.