Sport

Fabio Fognini loveşte din nou: “Îţi jur pe fiul meu că e ultima dată când mă arbitrezi”

Fabio Fognini a avut parte de adversari care i-au adus mari dificultăţi la turneul de la Rio, însă cea mai mare problemă a italianului a fost arbitrul de scaun, căruia i-a făcut o promisiune în timpul meciului cu Tennys Sandgren. Italianul l-a asigurat pe Carlos Bernardes că nu va mai arbitra niciun meci de-al său.
24.02.2018 | 10:44
Fabio Fognini loveste din nou Iti jur pe fiul meu ca e ultima data cand ma arbitrezi

După un prim tur destul de dificil în care a întors soarta partidei cu reprezentantul gazdelor, Thomaz Bellucci, fiind condus cu 7-6, 4-0, Fabio Fognini (21 ATP) s-a impus până la urmă cu 6-7, 7-5, 6-2, la finalul unui meci de aproape 3 ore, însă pentru italian a urmat un test şi mai mare în turul următor. Fognini l-a înfruntat în optimile de finală ale turneului din Brazilia, de la Rio de Janeiro, pe senzaţia de la Australian Open, Tennys Sandgren. Americanul nu a fost însă singura problemă a italianului. 

Deşi s-a impus cu greu după 2 ore şi 20 de minute cu scorul de 4-6, 6-4, 7-6, Fabio Fognini a avut o criză de nervi pe teren în special în setul al treilea, atunci când arbitrul de scaun, Carlos Bernardes (Brazilia), l-a penalizat pe italian cu un punct după vociferările pe care Fognini le tot aducea la adresa arbitrului. Mai mult, italianul a condimentat întreg episodul petrecut pe teren: “Îţi jur pe fiul meu că e ultima dată când mă arbitrezi”, i-a spus Fognini arbitrului în setul trei. În semn de dispreţ, la finalul partidei, jucătorul clasat pe locul 21 în lume i-a întins mâna arbitrului, însă fără să-l privească.

Fognini nu este singurul jucător aflat în conflict cu Bernardes

Coincidenţă sau nu, la acelaşi turneu, în 2015, Rafael Nadal s-a confruntat şi el cu Carlos Bernardes. Atunci, în timpul semifinalei de la Rio Open, Rafa a fost nemulţumit de prestaţia lui Carlos Bernardes, pe care l-a ameninţat că nu va mai arbitra niciodată un meci de-al său. Cearta dintre Nadal şi Bernardes nu i-a prins bine spaniolului, care a fost învins de Fabio Fognini cu scorul de 1-6, 6-2, 7-5. Arbitrul de scaun l-a sancţionat în două rânduri pe spaniol pentru depăşirea timpului regulamentar dintre puncte. Cele două avertismente l-au scos din ritm pe Rafa, care şi-a cedat serviciul, pentru ca adversarul său să se distanţeze apoi la 5-2 în actul secund. Ibericul şi-a pierdut cumpătul în timpul pauzei dintre game-uri, aruncându-i cuvinte grele oficialului: “Voi cere să nu mai arbitrezi niciun meci de-al meu, pentru că nu mai pot. Nu am nicio problemă cu tine, dar eu nu mai pot. Eşti arbitrul din circuit care îmi creează cea mai mare presiune”, a exclamat fostul lider mondial.

Nu a fost prima discuţie aprinsă dintre Nadal şi Bernardes. Tenismenul spaniol s-a arătat deranjat de deciziile luate de arbitrul brazilian în timpul unor meciuri mult mai importante, de la Wimbledon sau Turneul Campionilor. Carlos Bernardes este unul dintre cei mai buni arbitri ai lumii şi a oficiat cele mai multe partide de tenis la Jocurile Olimpice din 2004, 2008 şi 2012.