Fotbal intern

Fostul administrator judiciar al Rapidului, trimis în judecată pentru fals şi înşelăciune

Cristina Andronache, fostul administrator judiciar al FC Rapid, între 2012-2014, a fost trimis în judecată pentru infracţiuni de fals, uz de fals şi înşelăciune, alături de un om de afaceri...
04.07.2016 | 20:25
Fostul administrator judiciar al Rapidului trimis in judecata pentru fals si inselaciune
ADVERTISEMENT

Cristina Andronache, fostul administrator judiciar al FC Rapid, între 2012-2014, a fost trimis în judecată pentru infracţiuni de fals, uz de fals şi înşelăciune, alături de un om de afaceri din Cipru, dar şi de o avocată din Prahova, anunţă Parchetul Curţii de Apel Bucureşti.

Aceasta va fi judecată de Curtea de Apel Bucureşti, alături de Thoma Emilios, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC ONT Carpaţi SA şi Georgiana Nicoleta Biţă, avocată în Baroul Prahova, pentru presupuse infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi înşelăciune.

ADVERTISEMENT

Se pare că Cristina Andronache i-ar fi ajutat pe ceilalţi doi inculpaţi să falsifice prin “plăsmuire integrală şi antedatare”, un contract de consultanţă şi asistenţă juridică, spun procurorii.

“Inculpaţii THOMA EMILIOS şi BIŢĂ NICOLETA – GEORGIANA, la o dată ulterioară pronunţării, rămînerii definitive şi legalizării sentinţei civile nr. 9295/12.06.2009 a Tribunalului Bucureşti – Secţia a VI-a Comercială, în dosarul nr. 14293/3/2008, în cursul desfăşurării procedurii de punere în executare a acestei hotărîri, respectiv în perioada 12-03.2010 – 29.03-2010, au folosit, prin intermediul inculpatei ANDRONACHE CRISTINA, un contract de consultanţă şi asistenţă juridică falsificat prin plăsmuire integrală şi antedatat – 09-11-2006, astfel încît să pară încheiat în perioada în care inculpatul THOMA EMILIOS deţinea calitatea de preşedinte al Consiliului de Administraţie al S.C. “ONT CARPAŢI” S.A., calitate în care avea posibilitatea de a încheia şi semna personal un astfel de contract”.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii susţin că femeia a depus contractul de consultanţă, deşi era falsificat, pentru a justifica suma de peste 340.000 de euro, sumă ce intrase în contul avocatei din Prahova.

Cunoscînd caracterul fals al contractului de consultanţă şi asistenţă juridică antedatat 09.11.2006, pretins încheiat între S.C. „ONT CARPAŢI” S.A., reprezentată legal de preşedinte – inculpatul THOMA EMILIOS şi Cabinetul de Avocat „GEORGIANA NICOLETA BIŢĂ”, inculpata ANDRONACHE CRISTINA l-a depus în dosarul de executare nr. 449/2009 al B.E.J. „B.C.” pentru a justifica plata sumei de 1.428.505,20 lei, echivalentul a 348.000 euro, în contul Cabinetului de Avocat „GEORGIANA NICOLETA BIŢĂ“, se mai arată în comunicatul Parchetului.

ADVERTISEMENT

Procurorii notează că prin aceste fapte, compania “ONT CARPAŢI” a fost prejudiciată, ea având calitatea de creditor.