Sport

Fostul campion NBA Kevin Garnett, înşelat cu 77 de milioane de dolari

07.09.2018 | 15:46
Fostul campion NBA Kevin Garnett inselat cu 77 de milioane de dolari

Fostul campion NBA Kevin Garnett a fost înşelat cu suma de 77 de milioane de dolari. Publicaţia Minneapolis Star Tribune a scris joi că baschetbalistul a depus o plângere împotriva unei firme de contabilitate, acuzată că ar fi părtaşă la înşelăciune. Garnett acuză cabinetul Welenken şi pe unul dintre contabilii acestuia, Michael Wertheim, că l-au ajutat pe fostul său consilier financiar şi gestionar al averii sale, Charles Banks, să se îmbogăţească pe spatele său.

Banks a furat intenţionat conturile şi bunurile lui Garnett timp de mai mulţi ani, inclusiv cei în care Welenken şi Wertheim se ocupau de afacerile saleWertheim ştia că Banks se folosea de zeci de milioane de dolari din conturile lui Garnett şi nu făcea nimic”- scrie în plângerea depusă de Kevin Garnett.

Nu doar Kevin Garnett a fost înşelat cu 77 milioane de dolari, ci şi Tim Duncan

Acest Charles Banks nu este la prima ispravă de genul celei pe care o reclamă Garnett. Un alt star NBA, de la San Antonio Spurs, a trecut prin experienţa similară. Este vorba de Tim Duncan, dar la el lucrurile au mers repede, procesul s-a încheiat şi Banks a primit o condamnare pe patru ani pentru înşelăciune.

CITEŞTE ŞI

  • Leo Messi a dat 12 goluri în două ore pentru River Plate
  • Un câine este antrenor secund la o echipă din Paraguay

Pentru Garnett este o pierdere importantă, dar nu decisivă, întrucât în cariera sa de 21 de ani (acum are 42 de ani) a câştigat în jur de 340 milioane de dolari din salarii şi prime. El a ieşit campion în NBA o singură dată, în 2008, cu Boston Celtics. În cei 21 de ani a jucat pentru trei cluburi: Minnesota Timberwolves, Boston Celtics şi Brooklyn Nets.

Soţia sa a cerut custodia copiiilor

Kevin Garnett, înșelat cu 77 milioane de dolari. Acelaşi lucru l-a păţit şi Tim Duncan - în imagine, în tricoul lui San Antonio Spurs
Kevin Garnett, înșelat cu 77 milioane de dolari. Acelaşi lucru l-a păţit şi Tim Duncan

El a fost al doilea dintre cei trei copii ai mamei sale, Shirley, care nu  s-a căsătorit niciodată cu tatăl său, O’Lewis McCullough, relația încheiîndu-se la scurt timp după naștere. Garnett a crescut cu mama și tatăl vitreg, Ernest Irby, pe lângă alte două surori.

În iulie 2004, Garnett s-a căsătorit cu prietena sa, Brandi Padilla, în timpul unei ceremonii private din California. Datorită nunții, Garnett nu a participat la Jocurile Olimpice de la Atena. Cuplul are două fiice. La data de 12 iulie 2018, soția lui Garnett a depus cererea de divorț, cerând custodia copiilor. Un alt jucător profesionist de baschet,, Shammond Williams, de la Los Angeles Lakers,  este vărul său.

Cea mai mare emoţie, titlul olimpic

Poreclele sale includ “The Big Ticket”, “KG”, “The Kid” și “The Franchise” (după ce a fost cunoscut sub numele de jucător de franciză la Minnesota Timberwolves). Înainte de jocuri, el se pregătea psihic, trăgîndu-și capul într-un stîlp de baschet. Deși Garnett este listat oficial de NBA la 2,11 m, el este acceptat a avea cel puţin 2,13 m.

În decembrie 2011, Garnett a fost de acord să devină un acționar limitat al echipei italiene de fotbal AS Roma, el fiind un fan al sportului rege şi în particular al fostului star al echipei din capitala Italiei, Francesco Totti. Garnett a fost văzut în câteva rânduri în tribunele de pe Olimpico la meciuri ale Romei în campionat sau în cupele europene. Garnett a mărturisit că nici un meci din cariera sa nu i-a provocat emoţiile şi bucuria trăite la JO de vară de la Sydney, când a făcut parte din echipa SUA, câştigătoare a medaliei de aur.