Sporturi

Fostul tenisman Peter McNamara a murit. Suferea de o boală nemiloasă

Autori: Ionut Neamţu, Sorin Dumitrescu | 22.07.2019 | 10:10
Peter McNamara (stânga) pe vremea când câștiga unul din celke 19 turnee de dublu din carieră

Fostul tenisman australian Peter McNamara a murit la vârsta de numai 64 de ani. El suferea de cancer la prostată și toate eforturile medicilor de a-i salva viața au fost în zadar. Boala nemiloasă s-a întins în corp și odată ajuns în faza de metastaze nu a mai existat nici o speranță pentru el. McNamara se stabilise de ani buni în Germania și decesul a survenit la locuința sa.

Fostul jucător de tenis Peter McNamara, răpus de o boală nemiloasă la 64 de ani

Peter McNamara nu a fost un mare campion la simplu, unde cea mai bună performanță a fost să ajungă până pe locul 7 în ierarhia ATP în martie 1983.. În cariera care s-a încheiat însă destul de devreme, la numai 28 de ani, în urma unei teribile accidentări la genunchi, a strâns cinci titluri și a jucat o semifinală de Grand Slam, în 1980, la el acasă, la Australian Open.

Dacă la simplu nu a reușit să își adjudece niciodată un Grand Slam cu totul altfel au stat lucrurile în privința probei de dublu. A făcut ani de zile pereche cu Paul McNamee și împreună au alcătuit unul dintre cele mai puternice cupluri din circuitul masculin. 19 trofee au câștigat împreună, dintre care trei au fost turnee de Grand Slam: 1979 Australian Open, 1980 și 1982 Wimbledon, McNamara fiind mult mai bun pe iarbă și pe suprafețe rapide, decât pe zgură.

Peter McNamara a fost cinci ani antrenorul chinezoaicei Quiang Wang, pe care a dus-o până în top 10

A fost antrenorul mai multor jucători cunoscuți

După ce și-a încheiat devreme cariera de jucător s-a apucat de antrenorat. Pe mâinile sale au intrat chinezoaica Quiang Wang, locul 14 mondial, pe care a dus-o chiar în top 10, dar și play-boy-ul bulgar Grigor Dimitrov ori compatrioții săi Mark Philipoussis și Matthew Ebden. O perioadă McNamara a fost cooptat și în staff-ul celebrei academii de tenis a antrenorului Serenei Williams, Patrick Mouratoglou.

Vestea tragică a fost oferită de soția sa, Petra, care a spus că fostul jucător a murit fără să știe, în timpul somnului, dar era deja împăcat cu ideea că foarte curând avea să plece din această lume, după ce doctorii au anunțat familia să se pregătească de momentul despărțirii.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!