Fotbal international

Fotbalistă din naționala Angliei, amenințată pe Instagram cu violul. “Încă un mesaj îngrozitor”

19.10.2018 | 18:26
Karen Carney, fotbalistă în naționala Angliei, amenințată pe Instagram cu violul

O fotbalistă din naționala Angliei a fost amenințată pe Instagram că va fi violată și omorâtă. Selecționerul reprezentativei feminine, Phil Neville, a dezvăluit că jucătoarea Karen Carney a primit mesaje de amenințare pe rețeaua de socializare, fiind încă una dintre fotbalistele britanice amenințate în ultima perioadă. Mesajul dezgustător primit de Karen a fost condamnat în termeni duri de clubul la care joacă, Chelsea, dar și de Federația Engleză de Fotbal.

Phil Neville a decis să facă totul public și a dezvăluit mesajele pe care le-a primit Karen Carney de la utilizatorul benhughes_15. “O să te violez și o să te omor”, este primul mesaj primit de fotbalista din Anglia pe contul personal de Instagram. Aceasta nu a răspuns mesajului, astfel că utilizatorul a revenit cu un al doilea, în care a întrebat dacă poate să ajungă în presă cu mesajul trimis: “Pot să primesc un titlu la BBC?”, a mai scris acesta.

Mesajul de amenințare primit pe Instagram de jucătoarea din naționala Angliei
Mesajul de amenințare primit pe Instagram de jucătoarea din naționala Angliei

Karen Carney, fotbalistă în naționala Angliei, amenințată pe Instagram cu violul

Antrenorul Phil Neville a făcut public mesajul pe contul său de Instagram, cu descrierea: “Încă un mesaj groaznic, lipsit de respect și josnic a fost trimis ‘leoaicelor’ mele. Instagram, poți să te ocupi mai bine de protecția jucătoarelor mele care folosesc platforma?” Din păcate, astfel de mesaje au devenit tot mai dese în ultima perioadă, iar pedepsele au fost destul de mici în comparație cu daunele psihice pe care le produc.

Jucătoarea Karen Carney a dezvăluit zilele trecute că este ținta unor mesaje de amenințare trimise de utilizatorul dzo09, care i-a scris: “De câte șanse ai nevoie să marchezi în prima repriză, nenorocito? Îți doresc cancer și leucemie. Sper să fii violată până mori.” Federația Engleză a luat foarte în serios amenințările primite de jucătoarele britanice. “Hărțuirea jucătoarelor pe rețelele de socializare este o problemă care ne îngrijorează. Facem un apel către poliție și către cei care administreză platforma online să facă tot ce le stă în putință pentru a opri astfel de situații”, au transmis oficialii englezi.