Fotbal international

Fotbaliști celebri care pleacă de la Mondialul din Rusia 2018

29.06.2018 | 09:44

Manuel Neuer, Robert Lewandowski, Julian Draxler, Toni Kroos, Sadio Mane, Nemania Matic și Mohamed Salah sunt doar câțiva dintre fotbaliștii celebri care pleacă de la Campionatul Mondial din Rusia după faza grupelor.

16 țări au spus adio Mondialului din Rusia după faza grupelor: Arabia Saudită, Egipt, Iran, Maroc, Peru, Australia, Nigeria, Islanda, Serbia, Costa Rica, Coreea de Sud, Germania, Tunisia, Panama, Senegal și Polonia. Eliminarea câtorva naționale din cele menționate a venit la pachet cu fotbaliști celebri, unii dintre ei reușind să își treacă numele pe lista marcatorilor, alții având prestații modeste sau dezamăgitoare.

Mohamed Salah a marcat 2 goluri în Grupa A

Îl menționăm prima dată pe Mohamed Salah pentru că, dintre jucătorii care pleacă acasă, este cel cu cea mai mare ascensiune în ultimul sezon. Egipteanul nu a prins primul meci din Grupa A, cel cu Uruguay, fiind nerefăcut complet după accidentarea suferită în finala Champions League. A jucat în schimb cu Rusia și cu Arabia Saudită, reușind să înscrie în ambele meciuri câte un gol.

Mohamed Salah vrea să se retragă de la naţionala Egiptului
Mohamed Salah vrea să se retragă de la naţionala Egiptului

Medhi Benatia, într-o grupă imposibilă

Marocanul Medhi Benatia a avut neșansa să nimerească într-o grupă extrem de dificilă, din care au mai făcut parte Spania, Portugalia și Iran. Fundașul lui Juventus a ținut Marocul fără gol primit în preliminarii și a marcat în meciul decisiv împotriva Coastei de Fildeș, în urma căruia naționala nord-africană s-a calificat la Campionatul Mondial 2018. Din păcate, Maroc a pierdut cu Iran și Portugalia cu același scor, 0-1, dar a jucat eroic în ultimul meci al Grupei B cu Spania, scor 2-2.

Medhi Benatia
Medhi Benatia

John Obi Mikel a fost foarte aproape de optimi

Căpitanul naționalei Nigeriei, John Obi Mikel, a fost foarte aproape de optimile de finală ale Campionatului Mondial 2018. Africanii au pierdut meciul decisiv cu Argentina și au fost eliminați, însă au fost foarte aprope să îl trimită acasă pe Lionel Messi. Obi Mikel nu a reușit să înscrie niciun gol pentru Nigeria la turneul din Rusia.

John Obi Mikel
John Obi Mikel

Nemania Matic și Aleksandar Kolarov s-au duelat cu Brazilia lui Neymar

Nematia Matic se va retrage de la echipa națională după eliminarea de la Campionatul Mondial, alături de colegul său Aleksandar Kolarov. Cei doi au avut viață grea în Grupa E, unde au fost repartizați cu Brazilia, Costa Rica și Elveția. Kolarov a marcat în victoria Serbiei împotriva reprezentativei din Costa Rica, iar sârbii au sperat că vor putea răpune Brazilia în ultima etapă și se vor califica în optimi. Au pierdut însă cu 2-0 și au părăsit competiția.

Nemanja Matic
Nemanja Matic

Keylor Navas părăsește Mondialul din Rusia

Portarul lui Real Madrid a apărat poarta reprezentativei din Costa Rica, care a obținut doar un punct în Grupa E. A primit un gol de la Serbia, 2 de la Brazilia și încă 2 de la elvețieni.

Keylor Navas
Keylor Navas

Robert Lewandowski, printre primii care au dezamăgit

Lewandowsi nu a reușit să ajute naționala

Poloniei să treacă de faza grupelor la Mondialul din Rusia. Polonezii au obținut 3 puncte după ultimul meci din Grupa H. Lewandowski a avut evoluții șterse și nu a reușit să marcheze niciun gol.

Robert Lewandowski
Robert Lewandowski

Sadio Mane a ratat calificarea în meciul decisiv

Senegalul a fost foarte aproape de o performanță deosebită la Campionatul Mondial. A pornit cu o victorie, 2-1 cu Polonia, apoi a făcut egal, 2-2 cu Japonia. Sadio Mane și-a trecut numele pe lista marcatorilor și a fost desemnat omul meciului, iar africanii au sperat la calificarea în optimi. Au avut ocazia să fie singura națională africană care merge mai departe în competiție, dar au fost lăsați acasă de columbieni, scor 0-1.

Sadio Mane
Sadio Mane

Neuer, Draxler, Kroos, Ozil. Mai precis, Germania

Din naționala Germaniei pot fi nominalizați mai mulți jucători cu statut de vedete care au dezamăgit. Nemții au pornit Mondialul fiind considerați printre favoriții la câștigarea trofeului, dar s-au făcut de râs. Au fost învinși de Mexic cu 1-0 și au învins greu Suedia cu 2-1, după un gol marcat în ultimul moment de Toni Kroos. În același meci a mai marcat și Marco Reus. Neuer, Draxler, Kroos, Ozil, Reus, Gundogan, Gomez, Boateng, Khedira, dar și restul jucătorilor nemți au intrat în istoria fotbalului german în mod negativ după ce au ratat în premieră calificarea în optimi la Mondial.

Germania este marea dezamăgire a Campionatului Mondial 2018
Germania este marea dezamăgire a Campionatului Mondial 2018