Fotbal intern

Avertizare de la Comisia Europeană: “Sunt multe abuzuri şi vom avea probleme!”

Secretarul general al AFAN (Sindicatul fotbaliştilor din România), Dumitru Costin, a făcut un anunţ îngrijorător.
29.11.2017 | 16:27
Avertizare de la Comisia Europeana Sunt multe abuzuri si vom avea probleme
ADVERTISEMENT

Dumitru Costin a participat la Comitetul sectorial pentru fotbal care a avut loc la Comisia Europeană de la Bruxelles din Belgia, iar la această întâlnire s-a discutat în legătură cu problemele pe care le întâmpină fotbaliştii le întâmpină. Maimult, secretarul general al AFAN a dezvăluit că România se află pe o listă neagră. 

Conform oficialului AFAN, în perioada următoare se vor face mai multe mişcări importante pentru a încerca implementarea unor reguli în ceea ce priveşte transferurile de jucători şi modul în care impresarii acestora obţin venituri din vânzarea de fotbalişti. 

ADVERTISEMENT

Fotbalul din România se află în atenţia Comisiei Europene

“S-au discutat două subiecte importante. Transpunerea în normele interne ale fotbalului românesc şi despre contractul cadru al jucătorului profesionist. Aici, România a fost pe lista neagră pentru că suntem printre puţinele ţări care nu vor să transpună această normă. Este o ambiguitate legislativă şi nu avem contracte de muncă pentru fotbalişti. Iar asta poate aduce probleme majore! Tot sportul românesc se face pe prestări servicii, dar o să-şi pună Fiscul în cap şi o să-i amendeze şi pe ei şi pe cluburi! Conducătorii sportului românesc nu susţin aşa cum şi-a asumat UEFA şi zona patronală”, a spus Dumitru Costin pentru Observator Antena 1.

“S-a adoptat o declaraţie comună pentru toţi partenerii, în frunte cu UEFA. În prima jumătate a anului viitor se vor introduce nişte norme privitoare la creşterea transparenţei şi a modului în care operează agenţii de jucători astfel încât să se evidenţieze în mod clar condiţiile juridice şi mai ales partea financiară. Modul în care se obţin venituri din intermedieri de jucători. Pentru că sunt foarte multe abuzuri”, a mai spus  Dumitru Costin, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT
Tags: