Fotbal international

Cine sunt Ștefania Vătafu și Laura Rus, cele două românce care joacă fotbal în străinătate şi vor evolua în Liga Campionilor

28.07.2019 | 22:13
Cine sunt Stefania Vatafu si Laura Rus cele doua romance care joaca fotbal in strainatate si vor evolua in Liga Campionilor

Echipa de fotbal feminin a clubului Anderlecht, campioană în Belgia în 2018, atacă intrarea în grupele Ligii Campionilor cu două românce în lot. Ștefania Vătafu și Laura Rus fac parte din echipa trupei din Bruxelles.

Ștefania Vătafu și Laura Rus vor în grupele Ligii Campionilor cu Anderlecht

Dacă Ștefania evoluează deja de un an la Anderlecht, Rus a semnat recent cu echipa belgiană, anunțându-și transferul printr-o postare pe Facebooks. Laura a evoluat în precedentele două sezoane în campionatul Italiei.

„Dragilor, a venit momentul să vă anunț că în sezonul următor voi evolua pentru campioana Belgiei, Anderlecht. Sunt fericită că voi avea din nou oportunitatea de a evolua în cea mai tare competiție, UEFA Champions League. Sper să avem parte de un parcurs cât mai bun, cu rezultate pozitive. După două sezoane în campionatul Italiei, am acceptat această nouă provocare cu dorința de a mă autodepăși. Pentru că performanța nu ține de vârstă, ci de dorință”, este mesajul postat de Laura Rus pe o rețea de socializare.

Laura Rus a semnat recent cu Anderlecht
Laura Rus a semnat recent cu Anderlecht

Anderlecht găzduiește în luna august o grupă de calificare în Liga Campionilor, din care mai fac parte PAOK, Kvinner și Linfield. Mini-turneul se va desfășura între 7 și 13 august, iar mai departe merge doar câștigătoarea grupei. Anderlecht a cucerit un nou titlu în Belgia după o așteptare de 20 de ani.  Olimpia Cluj participă la rândul său în aceste calificări, fiind repartizată într-o grupă cu echipe din Bulgaria, Muntenegru și Kosovo.

Fotbalul feminin a primit recent o mână importantă de ajutor din partea președintelui FRF Răzvan Burleanu. Chiar dacă decizia nu este una pe placul patronilor din Liga 1, cluburile de fotbal masculin vor fi obligate să dețină în organigramă și o echipă de fotbal feminin pentru a putea fi licențiate în prima ligă. Astfel, e de așteptat ca fotbalul feminin din România să-și crească semnificativ nivelul în următorii ani.