News

Foto. Cum arată locul unde va fi stocat vaccinul anti-Covid. Institutul Cantacuzino e pregătit

18.12.2020 | 16:52
Foto Cum arata locul unde va fi stocat vaccinul antiCovid Institutul Cantacuzino e pregatit
Cum arată centrul de stocare de la Institutul Cantacuzino - Foto - Inquam: Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Ministerul Apărării Naționale a prezentat stadiul pregătirilor Centrului Național de Stocare a Vaccinurilor anti-Covid-19 (CNCAV) din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino.

Vaccinul realizat de Pfizer va ajunge în România în perioada 26-31 decembrie, fiind pregătită o primă tranșă „simbolică” de 10.000 de doze de vaccin, necesare pentru 5.000 de oameni.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au montat ultracongelatoarele de stocare la minus 80 de grade și vor fi finalizate în 24 de ore procedurile de lucru care privesc activitățile medicale și logistice legate de campania de vaccinare.

Centrul Național de Stocare a Vaccinurilor a fost dotat cu supercongelatoare

Ultracongelatoarele pot stoca 1.5 milioane de doze de vaccin, de minus 80 de grade Celsius. „În cadrul procesului de vaccinare, fiecare persoană va fi evaluată în centrul de vaccinare, va face o evaluare a temperaturii, după care urmează un triaj epidemiologic în care se insistă pe tot ce înseamnă date care ţin de istoricul îndepărtat al pacientului”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare la nivel național.

ADVERTISEMENT
Frigiderele vor păstra vaccinul la minus 80 de grade. Foto: Inquam - Octav Ganea
Frigiderele vor păstra vaccinul la minus 80 de grade. Foto: Inquam – Octav Ganea
Super frigiderele sunt pregătite pentru vaccinul anti-Covid. Foto - Inquam - Octav Ganea
Super frigiderele sunt pregătite pentru vaccinul anti-Covid. Foto – Inquam – Octav Ganea
Românii vor primi 10.000 de doze de vaccin în decembrie. Foto: Inquam - Octav Ganea
Românii vor primi 10.000 de doze de vaccin în decembrie. Foto: Inquam – Octav Ganea
600.000 de vaccinuri pe lună vor ajunge în România. Foto - Inquam - Octav Ganea
600.000 de vaccinuri pe lună vor ajunge în România. Foto – Inquam – Octav Ganea
Oamenii se vor vaccina în condiții de maximă siguranță. Foto - Inquam - Octav Ganea
Oamenii se vor vaccina în condiții de maximă siguranță. Foto – Inquam – Octav Ganea
Medicii români pregătesc vaccinarea românilor. Foto - Inquam: Octav Ganea
Medicii români pregătesc vaccinarea românilor. Foto – Inquam: Octav Ganea

Klaus Iohannis roagă românii să stea în casă de Crăciun

Klaus Iohannis a fost astăzi în vizită la Centrul Național de Stocare a Vaccinurilor anti-Covid-19 (CNCAV) din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino, și le-a transmis românilor că rămână în case în perioada Crăciunului.

„Am vizitat centrul de la Cantacuzino unde vor veni dozele de vaccin. Din acest loc vor fi reatribuite dozele în țară. Totul s-a realizat ca la carte. Acest container poate fi folosit în zonele unde nu există altă posibilitate.

ADVERTISEMENT

Am discutat procedurile. Totul este organizat practic. Imediat după Crăciun vom intra direct în campania de vaccinare. Dozele de vaccin nu vin toate deodată. În prima tranșă vin 10.000 de doze simbolice. Din ianuarie va veni o tranșă mai mare pentru a demara procesul propriu-zis. Din martie, aprilie, mai, va fi vaccinată populația generală. Vaccinarea este voluntară. Recomandăm tuturor să se vaccineze. Este singura cale de a scăpa de pandemie.

Vom avea mai multe tipuri de vaccin. Toate sunt sigure. Dacă ne mobilizăm și mergem la vaccinare, până în vară putem scăpa de pandemie.Restricțiile nu sunt facultative, sunt obligatorii. Este interesul fiecărui român să respecte aceste restricții pentru ca cei apropiați să nu ajungă în spital. Măsurile trebuie respectate.

ADVERTISEMENT

Cei care nu inteleg vorba bună vor fi amendați. Respectarea lor este obligatorie. Cred că majoritatea romanilor inteleg rostul măștii, al distanțării. Este foarte clar un lucru care il observăm pe zi ce trece: aceste măsuri sunt corecte. Nu am scăpat de pandemie.

Numărul de la o zi la alta nu mai este în creștere cum, din păcate, a fost în noiembrie. Dar nu este momentul pentru relaxare. Pana cand nu va fi toata lumea vaccinată nu putem să ne relaxăm. De Crăciun, de Anul Nou, dacă vreți să vă fie bine, stați acasă cu familia”, a explicat Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT