News

FOTO! Cum arată soţia lui Mircea Cărtărescu!

De Mircea Cartarescu a auzit toata lumea, insa putina lume stie cum arata familia lui....
05.01.2015 | 12:36

De Mircea Cartarescu a auzit toata lumea, insa putina lume stie cum arata familia lui.

Cartarescu este casatorit de ani buni cu Ioana Nicolaie (40 de ani), o scriitoare de proza si poezii, cei doi avand si un baiat, Gabriel. Desi Ioana evita sa vorbeasca despre celebrul ei sot, preferand ca putina lume sa stie de relatia lor, Cartarescu posteaza des fotografii cu familia lui. Ultima data a facut-o chiar acum cateva zile, cand a realizat cateva fotografii in timpul unei plimbari, prin zapada, cu Ioana si fiul lor, Gabriel.

1

Ioana Nicolaie a avut, in ultimii ani, o activitate intensa, pe langa poezii, scriind si un roman, dar si literatura pentru copii. In primii sai ani ca poeta, Ioana Nicolaie, a semnat ca Ioana Vlasin, dupa numele primului ei sot, conform Wikipedia.

2

De fapt, in urma cu cativa ani, Ioana Nicolaie a avut o intreaga discutie cu administratorii Wikipedia, deranjata de faptul ca la biografia ei ar fi fost trecuta si starea ei civila, respectiv faptul ca ar fi fost casatorita cu poetul Gelu Vlasin si ca acum este sotia lui Mircea Cartarescu. Ea a cerut stergerea acestor informatii de pe Wikipedia.

3

Raspunsul primit de la unul dintre editori a fost insa nemultumitor: “Regretam faptul ca tu consideri ca cele doua fraze, de altfel adevarate si justificate prin surse literare (…) ti-ar aduce o atingere a imaginii. Am decis sa elimin mentionarea primei casatorii, desi era un simplu fapt divers, dar cea de-a doua ramane valabila. E o simpla informatie de stare civila, si in cazul altor scriitori casatoriti cu alti scriitori a fost furnizata o asemenea informatie. Personal nu vad ce ti-ar fi putut displace, dar asta e o alta problema.”

4

Insa, discutiile nu s-au oprit aici, multi dintre autorii de pe Wikipedia considerand ca nu este corect ca informatii privind casatoria cu un alt scriitor sa nu apara. Intr-un final, Ioana Nicolaie avea sa inchida disputa cu urmatorul mesaj: “Multumesc pentru discutie! Daca voi ati hotarit asa, asa sa fie! N-am scris, cred, nicaieri ca am fost casatarita cu Gelu Vlasin – nici macar in Ferestre 98! N-am ascuns niciodata ca Mircea Cartarescu este sotul meu, dar am preferat pe cit posibil sa disociez in plan literar numele meu de al lui. Din varii motive! Sigur ca istoriile literare nu vor rata informatia! Cu bine, Ioana Nicolaie”.

sursa: wowbiz.ro

P: 120.000 € va asteapta lunar in Cazinoul Sportingbet. O oferta noua in fiecare zi!