News

France Football a decis: cei mai răi jucători din istoria fotbalului

Ultimul număr al publicaţiei France Football are drept principal material prezentarea celor 50 de jucători problemă din istoria fotbalului. Nici un român nu a fost inclus pe această listă, pe...
21.02.2014 | 20:12
Robin Friday a avut permanent ceva de împărţit cu arbitrii, pe care i-a înjurat deseori

Ultimul număr al publicaţiei France Football are drept principal material prezentarea celor 50 de jucători problemă din istoria fotbalului. Nici un român nu a fost inclus pe această listă, pe care regăsim fotbalişti care au avut probleme cu drogurile, băutura, violenţa, în special cea în afara terenului, care au cunoscut rigorile legii pentru faptele lor. Nu lipsesc din rîndul lor Diego Armando Maradona, Jose Luis Chilavert, Hristo Stoicikov, Sinişa Mihajlovici, dar noi ne vom opri numai asupra ceea ce putem numi top 4 al băieţilor răi.

Vineri a murit într-o vineri

Locul 1 este deţinut de un jucător care a plecat să-şi continue cariera în ceruri la numai 38 de ani. Este vorba de englezul Robin Friday, care, culmea ironiei, avea să moară într-o zi de…vineri, în urmă cu 14 ani. Friday nu a apucat să-şi exprime potenţialul uriaş cu care fusese înzestrat, pentru că a fost distrus de toate viciile care pot face praf cariera unui jucător, băutură, droguri, nopţi pierdute în compania damelor de consumaţie, dar apogeul tuturor relelor avea să îl reprezinte un grav accident auto pe care l-a comis fiind beat criţă, în timp ce încerca să ia pulsul unei blonde aflate în dreapta sa. Friday a fost unul dintre cei mai buni jucători din istoria clubului Reading. A murit la 38 de ani în urma unui atac de cord.

_66579449_001642168-1

Campionul declaraţiilor cinice

Pe poziţia secundă se situează tot un britanic, Neil Ruddock, care a evoluat în 115 meciuri la FC Liverpool ca vîrf al carierei. A fost unul dintre cei mai duri fundaşi, poreclit Razor, după numele unui boxer de categorie grea din Canada. Şi el a avut o poveste similară lui Friday, cu urcatul în stare de ebrietate la volan alături de o femeie cunoscută atunci într-un bar, şi la el băutura în cantităţi excesive, dar pentru a-l înţelege mai bine pe crudul Ruddock e suficient să amintim declaraţia sa dintr-un interviu după ce i-a rupt ambele picioare lui Andy Cole de la Manchester United: “Ca să fiu sincer, am vrut să-i rup doar unul, dar mă bucur că a ieşit aşa”.

1253881

-----20AR-20LEAD-20Colosimo-20130716193620954812-620x349

Traumatizat de drama părinţilor din copilărie

Pe locul trei se află danezul Stif Tofting. Acesta a avut o copilărie traumatizată de ceea ce i s-a întîmplat la vîrsta de 13 ani, cînd a venit acasă şi şi-a găsit părinţii morţi, tatăl împuşcîndu-şi soţia, după care şi-a pus capăt zilelor. Tofting a fost mereu un coleric, un tip greu de suportat, care a făcut închisoare în două rînduri, e drept, pe durate scurte, 20 de zile, cînd era la Aarhus şi patru luni în 2002, cînd a bătut un patron de cafenea.

estudiantes-combin

Băgat la puşcărie de şeful statului

Locul 4, argentinianul Ramon Suarez, a fost un fotbalist foarte dur, care a făcut parte din echipa lui Estudiantes La Plata care a fost arestată după finala Cupei Intercontinentale din 1970 cu AC Milan, din ordinul şefului statului argentinian, Juan Carlos Ongania, ca urmare a gravelor incidente provocate de jucătorii argentinieni. Suarez i-a umplut faţa de sînge (foto) italianului Combin.

sua

 

De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”