Fotbal intern

Francezii nu au uitat că Universitatea Craiova i-a făcut de rușine! France Football şi-a adus aminte de oltenii care o umileau pe AS Monaco! Video

07.11.2018 | 11:17

Universitatea Craiova – AS Monaco 3-0 e considerată una dintre cele mai mari rușini din istoria fotbalului francez. După ce monegascii au pierdut, scor 0-4 cu Club Brugge, în Liga Campionilor, France Football a făcut un top al rușinii pentru Franța. Și pe locul 4 se află o victorie a Universității Craiova. Publicația din Hexagon scrie despre meciul în care Craiova lui Geolgău o tăvălea pe AS Monaco pe Centralul din Bănie şi obţinea victoria, scor 3-0, în Cupa Cupelor pe 2 octombrie 1985.

“Meciul s-a jucat pe un câmp de cartofi cu 43.000 de spectatori ostili. Francezii erau mulțumiți cu apărarea, dar ideea n-a fost tocmai bună”, au scris cei de la France Football. Adevărul e că oltenii i-au luat tare pe monegasci, care în tur câștigaseră cu 2-0, în urma unui joc presărat cu destul de multe durități. Universitatea Craiova era reprezentanta României în Cupa Cupelor, după ce în sezonul precedent jucase finala cupei, pierdută în fața Stelei 1-2.

Francezii nu au uitat cum a umilit Universitatea Craiova pe AS Monaco în 1985. A fost 3-0 cu “dubla” lui Geolgău

Universitatea Craiova – AS Monaco 3-0 e pe locul 4 într-un top al celor mai mari rușini suferite de fotbalul francez. Au marcat în acel meci din primul tur al Cupei Cupelor pentru Craiova, Ion Geolgău o “dublă” și Marian Bâcu din penalty. La olteni jucau: Lung, Negrilă, Tilihoi, Ștefănescu, Geolgău, dar și puștiul la acea vreme, Pavel Badea. Dintre vedetele Craiovei, Cârțu și Cămătaru nu au evoluat în acea partidă. La francezi erau Jean-Luc Ettori, Manuel Amoros sau Youssouf Fofana, dar și actualul antrenor al lui Leicester City, Claude Puel.

Topul rușinii făcut de cei de la France Football este dominat de celebrul Barcelona – PSG 6-1 , din 8 martie 2017, când catalanii au obținut calificarea în sferturile Ligii Campionilor după ce au pierdut în prima manșă 0-4 la Paris. Pe locul 2 este o partidă a lui Auxerre 0-1 cu Tenerife în septembrie 1993, în turul 1 din Cupa UEFA.

  • 135 de milioane de euro a luat AS Monaco pe Kylian Mbappe în vară