Filozofia lui Rudi Garcia: francezul care face istorie la AS Roma

Rudi Garcia a fost doar a 3-a opţiune de antrenor pentru AS Roma. După refuzurile lui Walter Mazzari şi Massimiliano Allegri, AS Roma s-a orientat spre tehnicianul francez, care se afla în...
07.10.2013 | 20:31
Filozofia lui Rudi Garcia francezul care face istorie la AS Roma

Rudi Garcia a fost doar a 3-a opţiune de antrenor pentru AS Roma. După refuzurile lui Walter Mazzari şi Massimiliano Allegri, AS Roma s-a orientat spre tehnicianul francez, care se afla în vederile clublului roman de aproximativ doi ani. A acceptat fără să clipească oferta italienilor, iar acum este unul dintre cei mai buni tehnicieni din peninsulă. Cifrele vorbesc de la sine. Roma are cel mai bun atac şi cea mai bună apărare din Serie A şi, totodată, are maxim de puncte după primele 7 etape.

Are ochi pentru jucătorii talentaţi
În vremea în care a antrenat-o pe Lille, Rudi Garcia l-a promovat de la echipa a a doua pe Eden Hazard, actualul jucător al lui Chelsea. Tehnicianul francez a fost atît de sigur de caliţile belgianului încît acesta nici măcar nu împlinise 18 ani şi deja debutase pentru echipa mare a lui Lille. În vara lui 2012, Chelsea a plătit pe Hazard 40 de milioane de euro! Pe lîngă belgian, Rudi Garcia a mai avut ochi pentru Adil Rami, Gervinho, Cabaye sau Moussa Sow, jucători pe care i-a cumpărat cu bani puţini şi i-a vîndut apoi în schimbul unor sume aproape duble.

A fost dat afară pentru 3 săptămîni, apoi s-a întors şi a făcut ”dubla”
În iunie 2009 a fost demis de la Lille, din cauza unor neînţelegeri cu unul dintre membrii Consiliului de Administraţie. După 3 săptămînii, cel care l-a dat afară a fost şi el îndepăratat de preşedintele clubului, care l-a reinstalat pe Rudi Garcia în funcţia de antrenor al lui Lille. Un an mai tîrziu devenea campion cu Lille în Ligue 1 şi totodată, deţinător al Cupei Franţei.

Filozofia ”Garcia”
Tehnicianul francez al lui Roma este adeptul jocului ofensiv. Rudi Garcia foloseşte varianta de joc 4-3-3, pe care a implementat-o prima oară la Lille. ”Fotbalul este un spectacol, iar oamenii vin pe stadion să vadă acest lucru. Aceasta este filozofia mea”, a spus Rudi Garcia pentru presa din Italia, imediat după ce a semnat cu AS Roma. Filozofia lui Garcia a dat roade la noua sa echipă. Roma este pe primul loc în Serie A, cu maxim de puncte după 7 etape. Asta nu e tot! Nu numai că are cel mai bun atac din campionatul italian, ci şi cea mai bună apărare. AS Roma a primit doar un gol după primele 7 runde! Un record pentru ultimele sezoane din Serie A.

Fan al lui Boston Celtics
Mereu cînd are ocazia şi îi permite timpul, Rudi Garcia practică baschetul. Tehnicianulm Romei are o slabăciune pentru NBA şi mai ales pentru echipa Boston Celtics. Cu doar cîteva săptămîni înainte să semneze cu Roma, Rudi Garcia a fost la Boston, unde a jucat preţ de cîteva minute alături de jucătorii lui Celtics.