News

Frans Timmermans, anunț despre Codruța Kovesi: “Este candidata preferată de PE”

03.04.2019 | 14:31
Frans Timmermans anunt despre Codruta Kovesi Este candidata preferata de PE

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmemans, a spus din nou că Laura Codruța Kovesi este candidatul preferat de Parlamentul European pentru funcția de procuror șef al Parchetului European. Timmemans a mai spus că este foarte important ca Laura Codruța Kovesi să rămână candidat, pentru ca instituțiile europene să poată lua o decizie privind viitorul șef al Parchetului European.

Frans Timmermans spune că Laura Codruta Kovesi trebuie să rămână candidat

“Comisia a fost cât se poate de clară: Kovesi este candidata preferată de Parlamentul European pentru a fi primul procuror european. Am avut ocazia să lucrez cu Kovesi timp de mai mulți ani, știu că este o juristă de foarte bună calitate, pe care o admir pentru curaj.

În ceea ce privește Comisia, e important ca ea să poată fi candidat astfel încât instituțile europene să poată lua o decizie. Mi-am exprimat foarte clar această poziție și în discuțiile cu autoritățile române”, a declarat prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Frans Timmermans Laura Codruta Kovesi
Frans Timmermans spune ca Parlamentul European o sustine pe Laura Codruta Kovesi

Parlamentul European o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului European

Negocierile dintre Palamentul European și Consiliul European continuă! Pe data de 4 aprilie se desfășoară noi discuții pentru numirea procurorului general al Parchetului European. Până acum, nu s-a ajuns la niciun consens, deși au avut loc deja două runde de negocieri între autoritățile din Uniunea Europeană.

Parlamentul European o susține pe Laura Codruța Kovesi,în timp ce Consiliul European îl susține pe candidatul francez pentru ocuparea noii funcții.

Mai urmează două runde de negocieri între echipa PE şi Consiliu, pe 4 şi 10 aprilie. Între timp, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor judeca, miercuri, contestaţia Laurei Codruţa Kovesi împotriva controlului judiciar pentru 60 de zile dispus de către procurorii Secţiei de anchetare a magistraţilor.

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost plasată sub control judiciar de Secția de anchetare a magistraților în dosarul în care are calitatea de inculpat, privind expatrierea din Indonezia a lui Nicolae Popa. Se pare că Laura Codruța Kovesi nu are voie să părăsească România.