Pe cine îi lasă Deschamps în vacanţă la Euro

Mai avem mai puţin de două luni pînă la fluierul inaugural al Euro 2016, regalul fotbalistic de 31 de zile, cu 51 de meciuri pe care le puteţi urmări doar la Dolce Sport....
29.04.2016 | 13:05
Pe cine ii lasa Deschamps in vacanta la Euro

Mai avem mai puţin de două luni pînă la fluierul inaugural al Euro 2016, regalul fotbalistic de 31 de zile, cu 51 de meciuri pe care le puteţi urmări doar la Dolce Sport.

24 de echipe, sute de mii de fani veniţi din toate colţurile Europei, zeci de mii de poliţişti, trupe antitero, tensiune, bucurii şi dezamăgiri, tot mega-show-ul celui mai bun fotbal european adus în casele noastre de Telekom TV.

Doar la Dolce Sport pot fi urmărite toate cele 51 de meciuri ale UEFA Euro 2016

Uriaşul spectacol va debuta cu meciul Franţa – România, o premieră în istoria participării „tricolorilor” la marile competiţii ale lumii. Haideţi să susţinem împreună echipa naţională în Franţa!

Franţa este una dintre favoritele la cîştigarea Campionatului European, iar Didier Deschamps va trebui să aleagă între mai mulţi jucători de super-clasă. Unii dintre ei vor rămîne în afara lotului, iar misiunea selecţionerului francez nu este deloc uşoară. Iată care sînt calculele în acest moment.

Portari: Cine vor fi rezervele lui Lloris

Hugo Lloris, portarul lui Tottenham, va fi cu siguranţă titular în meciurile de la Euro. Este chiar căpitanul “cocoşilor”. Şi Steve Mandanda, de la Marseille, este sigur de locul său în lot, ca primă rezervă. Lupta se va da pentru al treilea portar din lot. Benoit Costil, de la Rennes, este favorit în faţa tînărului Alphonse Areola, împrumutat de PSG la Villarreal.

Apărători: Mari probleme în centru

Cu un sezon bun la Manchester City, Bakary Sagna va fi titular pe postul de fundaş dreapta, în faţa lui Cristophe Jallet. Mathieu Debuchy este primul aflat în pericol de a rata Euro. Pe stînga, Evra este şi el sigur de locul său de titular. Tot din Italia vine şi rezerva, romanul Lucas Digne. Omul lui PSG, Layvin Kurzawa, riscă să rămînă pe dinafară.

Pe axul central apar problemele. Raphael Varane va fi titularul Franţei, chiar dacă a ajuns din nou rezervă la Real Madrid. Cine îi va fi alături? Problemele pe care le are Mamadhou Sakho, anchetat pentru dopaj, dar şi accidentarea lui Jeremy Mathieu, îi dau bătăi de cap lui Deschamps. Koscielny, Arsenal, Umtiti, de la Lyon, şi Loic Perrin, omul lui Saint Etienne, sînt alte variante viabile. Probabil că “tunarul” Koscielny se va impune ca titular.

Mijlocaşii: Dilema Diarra

Didier Deschamps foloseşte un sistem 4-3-3, iar piesele din axul central par deja bătute în cuie. Paul Pogba este omul care trebuie să dea ritm şi să organizeze jocul. Matuidi, de la PSG, are şi el un loc asigurat lîngă omul lui Juventus. Al treilea ar fi Lassana Diarra, de la Marseille. Asta chiar dacă mulţi specialişti spun că evoluţiile fostului “galactic” au regresat în ultima perioadă. Kante, aproape campion cu Leicester, Cabaye şi Sissoko vor fi, cel mai probabil, rezervele celor trei jucători menţionaţi mai sus. Rabiot şi Kondogbia sînt în mare pericol de a merge în vacanţă pe perioada Euro 2016.

Doar la Dolce Sport pot fi urmărite toate cele 51 de meciuri ale UEFA Euro 2016

Atacanţi: Totul în jurul lui Griezmann

Antoine Griezmann, golgheterul lui Atletico Madrid, semifinalista Ligii Campionilor, este omul care aduce creativitatea în jocul Franţei. Este un jucător în care Deschamps îşi pune multă încredere, căruia îi va oferi libertate totală de mişcare pe faza ofensivă. Rămîne de văzut cine vor fi norocoşii care vor începe alături de Griezmann în partida de deschidere de la Euro 2016.

Cert este că nu Benzema va fi unul dintre ei. Starul lui Real Madrid a fost suspendat de la echipa naţională din cauza proceselor în care este acuzat de fraudă şi şantaj. Nici Giroud, care a pierdut echipa la Arsenal în ultimele săptămîni, nu este prea bine poziţionat, dar încă pare titular. Dmitri Payet, jucător în mare formă la West Ham, are şanse mari să prindă echipa. Hatem Ben Arfa, golgheterul lui Nice, este şi el o soluţie din ce în ce mai serioasă.

Tot din Ligue 1, dar de la Lyon, are şanse mari să apară în lot şi Alexandre Lacazette. Coman, de la Bayern Munchen, şi Martial, de la Manchester United, speră să termine sezonul cu bine pentru a prinde lotul. Asta în timp ce şansele lui Andre-Pierre Gignac, plecat în mod surprinzător în Mexic, la Tigres, sînt din ce în ce mai mici.

FRANŢA (4-3-3): Lloris – Sagna, Varane, Koscielny, Evra – Matuidi, Diarra, Pogba – Griezmann, Giroud, Payet.

 

51 de meciuri vor avea loc la Euro 2016, pe care veţi putea să le urmăriţi doar la Dolce Sport