Fotbal international

Franța – Belgia, statistica meciurilor directe. “Diavolii roșii” au mai multe victorii

09.07.2018 | 14:23
Franta  Belgia statistica meciurilor directe Diavolii rosii au mai multe victorii

Franța și Belgia se duelează în semifinalele Campionatului Mondial 2018 marți, de la ora 21.00, la Sankt Petersburg. Între cele două reprezentative există o rivalitate istorică. “Diavolii roșii” s-au impus de 30 de ori în meciurile directe, în timp ce “cocoșii” au triumfat de 24 de ori. 19 partide s-au încheiat la egalitate.

Francezii au câștigat toate confruntările directe cu belgienii jucate la turneele finale: 3-1 în 1938, 5-0 în 1984 și 4-2 în 1986, când Franța a câștigat bronzul.. Întâlnirea din semifinalele CM 2018 este cea de-a patra la turneele finale între Franța și Belgia, care a ajuns din nou într-o semifinală de Campionat Mondial după o pauză de 32. Are cel mai bun atac la actuala ediție, înscriind de 14 ori în cinci partide. Belgienii sunt neînvinși de 23 de meciuri, iar Romelu Lukaku a înscris de 17 ori în ultimele 13 partide.

Franța nu a jucat strălucit în faza grupelor la CM 2018, însă a făcut meciuri bune în fazele eliminatorii: 4-2 cu Argentina și 2-0 cu Uruguay. Este pentru a șasea oară când francezii ajung în semifinale la Campionatul Mondial. Au jucat două finale, în 1998 și în 2006. “Cocoșii” au în palmares un titlu mondial, câștigat în 1998 chiar la ei acasă. Francezii au și ei omul lor de gol, pe Antoine Griezmann. Atacantul a marcat de șapte ori în ultimele șase partide jucate în tricoul Franței.

Statistica meciurilor directe Franța – Belgia este favorabilă “diavolilor roșii”

Belgia a câștigat de 30 de ori împotriva Franței de-a lungul timpului. Franța are 24 de victorii, în timp ce 19 meciuri directe s-au terminat la egalitate. Ultima partidă dintre cele două reprezentative s-a jucat la Paris, pe Stade de France, iar belgienii au câștigat cu scorul de 4-3. Fellaini a marcat de două ori, în timp ce Nainggolan și Eden Hazard au punctat câte o dată pentru Belgia. Pentru Franța au înscris Valbuena, Fekir și Payet.

Echipele probabile

Franța: Hugo Lloris – Benjamin Pavard, Raphael Varane, Samuel Umtiti, Lucas Hernandez – Ngolo Kante, Paul Pogba – Kylian Mbappe, Antoine Griezmann, Blaise Matuidi – Olivier Giroud. Selecționer: Didier Deschamps.

Belgia: Thibaut Courtois – Toby Alderweireld, Vincent Kompany, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen – Nacer Chadli, Axel Witsel, Kevin De Bruyne, Yannick Carrasco – Romelu Lukaku, Eden Hazard. Selecționer: Roberto Martinez.