Fotbal intern

Frații care dețin Dedeman investesc 25 de milioane de euro la Bacău pentru un stadion modern. Ce echipă vor să preia

13.12.2018 | 19:26
Frații care dețin Dedeman investesc 25 de milioane de euro pentru a construi un stadion

Băcăuanii vor avea în curând două stadioane de fotbal. Autoritățile locale vor reface “Municipalul” pentru a-l aduce la standardele impuse de UEFA, în timp ce frații Dragoș și Adrian Pavăl intenționează să construiască o nouă arenă de 25.000 de locuri, după modelul stadionului din localitatea germană Regensburg. Investiția privată se ridică la 25 de milioane de euro.

Ziarul de Bacău anunță că frați Pavăl, proprietarii firmei de materiale de construcții Dedeman, au analizat mai multe variante de stadion înainte de a decide să facă o copie fidelă a arenei din Regensburg, care are o capacitate de 15.000 de locuri. Cei doi oameni de afaceri au luat în calcul orașele care au aproximativ același număr de locuitori ca Bacăul și s-au oprit la Regensburg, oraș cu o populație de peste 140.000 de locuri. În plus, frații Pavăl au fost impresionați de cocheta Continental Arena, construită în anul 2015 cu 52,7 milioane de euro.

Continental Arena din Regensburg
Continental Arena din Regensburg, model pentru noul stadion din Bacău

Municipiul Bacău va avea stadion de 25 de milioane de euro

Firma Dedeman își propune să realizeze o copie fidelă a stadionului din Germania la jumătate de preț. Iar acesta ar fi doar începutul unor investiții în fotbal din partea celor doi frați care vor să bage bani în echipa Aerostar Bacău, antrenată de Florin Bratu. Aerostar ocupă în prezent locul 15 în Liga a 2-a, cu 22 de puncte acumulate după 21 de etape, la un singur punct distanță de prima poziție care aduce retrogradarea în Liga a 3-a.

Așa arată acum stadionul Municipal din Bacău
Așa arată acum stadionul Municipal din Bacău

“Confirm că ne aflăm în discuții avansate privind construirea unui nou stadion de către compania Dedeman. Sunt sigur că proiectul se va concretiza”, a declarat primarul Cosmin Necula pentru jurnaliștii băcăuani. Aceasta nu este singura investiție în sport din Bacău. Autoritățile locale plănuiesc să refacă stadionul “Municipal” și să îl aducă la standardele impuse de UEFA, astfel că în localitate vor fi în curând două arene moderne.