FRF, prinsă cu minciuna în cazul depunctării FC Vaslui! Iată DOVADA!

UPDATE / După reacţia Federaţiei, FC Vaslui a ripostat şi îi acuză pe cei de la Comisia de Disciplină de rea voinţă, dovedind, cu acte, că FRF minte! "Dezinformează cu neruşinare! Vin şi...
06.10.2013 | 15:29
FRF prinsa cu minciuna in cazul depunctarii FC Vaslui Iata DOVADA
ADVERTISEMENT

UPDATE / După reacţia Federaţiei, FC Vaslui a ripostat şi îi acuză pe cei de la Comisia de Disciplină de rea voinţă, dovedind, cu acte, că FRF minte! “Dezinformează cu neruşinare! Vin şi spun că nu am depus plîngerea penală? Uitaţi documentul!”, ne-a declarat preşedintele clubului moldav, Ciprian Damian. Actul respectiv a fost depus la Parchetul de pe lîngă Tribunalul Vaslui pe 3 septembrie, poartă semnătura procurorului de serviciu, în timp ce FRF susţine că plîngerea penală, care stătea la baza cererii de suspendare a dosarului de depunctare al FC Vaslui, nu există!

frf1

Ce comision!!! Codoban a încasat 350.000 de euro de la Vaslui pentru Antal!

Fabulos este comisionul încasat de Codoban de la Adrian Porumboiu pentru transferul lui Antal! Aşa cum reiese inclusiv din plîngerea penală formulată de clubul moldav, ataşată mai jos, se poate observa că agentul a primit nu mai puţin de 350.000 de euro de la FC Vaslui, care se adaugă celor 50% din suma pe care Vasluiul a plătit-o către Galaţi pentru transfer, conform contractului semnat de agent cu Oţelul şi partea sa din înţelegerea cu Antal cu privire la suma de la semnătură încasată de jucător ca primă ce instalare,  ce se ridică la alte cîteva sute de mii de euro!

ADVERTISEMENT

Obiectul plîngerii penale este dat de faptul că agentul Codoban reprezenta FC Vaslui la negocierile cu Oţelul Galaţi, care îl mandatase tot pe el, pentru transferul jucătorului controlat de acelaşi Codoban! Practic, reprezentantul Codoban negocia cu împuternicitul Codoban pentru interesul agentului Codoban! Un conflict de interese fără echivoc!

penala1

penala2

 

––––––––––––––

FRF a explicat într-un comunicat de presă de ce a decis ca FC Vaslui să rămînă fără 8 puncte în clasament. Oficialii spun că Adrian Porumboiu nu a respectat niciuna dintre cerinţele Comisiei de Disciplină.

ADVERTISEMENT

“Urmare a declaraţiilor făcute în mass-media de domnii Adrian Porumboiu şi Ciprian Damian în legătură cu decizia de depunctare a clubului Sporting Club Vaslui, Comisia de Disciplină a FRF face următoarele precizări:

Comisia de Disciplină a acordat clubului SC Sporting Club SA Vaslui,în data de 19.07.2013, termenul de graţie de 5 zile pentru plata debitului şi o penalitate de 7.000 lei, termen în care obligaţia nu a fost achitată.

ADVERTISEMENT

Din data de 25.07.2013, din cauza neachitării debitului de clubul din Vaslui, au inceput să curgă succesiv termenele de depunctare, de 15 zile.

Precizăm că, de la data la care s-ar fi putut aplica prima măsură de depunctare, au trecut 70 de zile, respectiv peste 4 termene de depunctare, astfel încît, conform procedurii de executare, după trecerea termenului de graţie de 5 zile, Comisia scade clubului debitor câte două puncte după fiecare 15 zile.

ADVERTISEMENT

Pe parcursul procedurii s-au făcut mai multe apărări de clubul SC Sporting Club SA Vaslui, apărări care au constat în multiple cereri de suspendare a cauzei şi cereri de amânare cu diferite motivaţii, printre care şi suspendarea până la judecarea cererii de constatare a nulităţii contractului cu creditorul şi încheierea unei tranzacţii între cele doua părţi, solicitare care a venit atât din partea debitorului, cât şi din partea creditorului.

Menţionăm faptul că s-a pus în vedere clubului debitor ca termenele la care Comisia va trebui să judece diversele cereri formulate nu opresc curgerea termenelor regulamentare de depunctare.

În ziua de 11.09.2013, SC Sporting Club SA Vasluia solicitat suspendarea cauzei pînă la soluţionarea plîngerii penale făcute împotriva creditorului Codoban Tătar Ionel, menţionând şi faptul că în respectiva cauză s-a dispus chiar începerea urmăririi penale. Pentru dovedirea celor afirmate, Comisia a acordat termen la data de 18.09.2013.

Clubul debitor a avut la dispoziţie şi termenele din datele de 18.09.2013, 25.09.2013 şi 02.10 2013 pentru a depune dovada efectuării plîngerii penale, fapt care însă nu s-a întâmplat.

Precizăm că termenele anterior menţionate au fost acordate la cererea părţilor, care au anunţat că se va încheia o înţelegere.

După 10 termene succesive, la termenul din data de 02.10.2013, în lipsa unei înţelegeri între părţi şi neavînd motiv pentru suspendarea judecării cauzei, în lipsa dovezii existenţei unui dosar penal, comisia a procedat la aplicarea prevederilor regulamentare şi a luat măsura depunctării pentru perioada de timp scursă de la data expirării termenului de graţie, astfel încât, la această dată, s-a aplicat măsura depunctării cu 8 puncte şi a interzicerii dreptului de a efectua transferuri, aşa cum prevede art. 24 lit. C pct.1 lit.b din procedura de executare, care a modificat şi completat RSTJF.

Soluţia nu este definitivă, clubul putând face recurs”,  se arată în comunicatul FRF.

 

ADVERTISEMENT