FRF vrea să o declare persoana non grata pe Ana Maria Prodan

Ca urmare a declaraţiilor făcute de impresara Ana Maria Prodan la adresa selecţionerului Victor Piţurcă, FRF ar vrea să propună Adunării Generale să o declare pe soţia antrenorului Stelei...
31.07.2013 | 17:43
FRF vrea sa o declare persoana non grata pe Ana Maria Prodan

Ca urmare a declaraţiilor făcute de impresara Ana Maria Prodan la adresa selecţionerului Victor Piţurcă, FRF ar vrea să propună Adunării Generale să o declare pe soţia antrenorului Stelei persoana non grata, anunţă gsp.ro.

Dacă acţiunea pornită de preşedintele Mircea Sandu şi de Victor Piţurcă s-ar oficializa atunci soţia impresarului Stelei nu va mai putea să reprezinte nici un jucător, nu va putea semna contracte şi nu ar putea să mai desfăşoare activitatea de impresar.

Ce înseamnă persoană non grata

Conform statutului FRF, articolul 25: “O persoană declarată non grata nu este agreată în structurile fotbalului şi nu are dreptul să participe la nicio activitate legată de fotbal, ca voluntar sau într-o funcţie remunerată. Această sancţiune interzice persoanei respective:
a) să ocupe o funcţie aleasă sau numită, voluntară sau remunerată, în cadrulFRF/LPF/AJF sau în cadrul unei structuri sportive afiliată la FRF sau AJF;
b) să reprezinte un club sau o asociaţie judeţeană de fotbal afiliate la FRF/LPF/AJF;
c) să aibă acces la vestiare, în tunel sau în incinta terenului de joc şi pe banca de rezerve, cu ocazia oricărui joc oficial sau amical.
2 Orice club care nu respectă prevederile de la alin.1, lit. a), b) şi c) şi nu se delimitează în mod public şi fără echivoc de declaraţiile, atitudinile şi acţiunile persoanei declarată non grata, va fi sancţionat cu scăderea a 3 – 6 puncte şi cu penalitate sportivă de la 100.000 de lei până la 500.000 de lei”.

Atacul la adresa lui Piţurcă a stîrnit mînia şefului FRF

Într-un interviu acordat celor de la Prosport, Ana Maria Prodan îl ataca dur pe selecţionerul Victor Piţurcă: “Îi recomand acestui personaj autointitulat antrenor, care fără o zi de şcoală a primit licenţa Pro şi pe care dacă îl întrebi unde sînt muşchii sternocleidomastoidieni şi cum se antrenează crearea de superioritate numerică în faza atacului poziţional va avea mari probleme de exprimare, să nu mai pronunţe numele soţului meu decît atunci cînd va învinge şi el pe Chelsea şi pe Ajax sau va lua un titlu în maniera în care a cîştigat Steaua.

Un singur lucru îi mai transmit: diferenţa dintre el şi Laur este egală cu diferenţa dintre Bentley şi Oltcit asta ca să rămânem în zona meleagurilor de unde provine aşa zisul antrenor al echipei naţionale. Sîntem ruşinea fotbalului european cu un astfel de personaj care înainte să înveţe să antreneze ar trebui sa ia lecţii de gramatică şi de vorbire a limbii române! Dar se pare că în ziua de azi îţi trebuie cazier, nu ai voie să ai nici câteva zile de şcoală, nu trebuie să ai cap decât ca să nu îţi plouă în gît ca să antrenezi echipa naţională!”, a încheiat impresara.