Premier League

Fulham, a doua retrogradată oficial din Premier League. A cheltuit vara trecută peste 100 de milioane de euro pentru transferuri

03.04.2019 | 11:08
Fulham a doua retrogradata oficial din Premier League A cheltuit vara trecuta peste 100 de milioane de euro pentru transferuri

Învinsă cu 4-1 de Watford în meciul din etapa intermediară de marți, Fulham a devenit cea de-a doua retrogradată oficial din Premier League. Mai sunt cinci etape până la finalul acestui sezon și londonezii, care abia reveniseră după o pauză destul de lungă sezonul acesta în eșalonul de elită, sunt la 16 puncte de poziția 17, primul loc peste linia retrogradării, ocupată de Burnley.

Fulham, a doua retrogradată oficial din Premier League

Partea mai șocantă a poveștii scurte pentru alb-negri în Premier League este că acest club a făcut serioase eforturi financiare atât în vara lui 2018, atunci când a promovat după baraj, cât și în iarnă, pentru a aduce jucători valoroși, cu experiență și a reuși astfel pentru primul an să își asigure menținerea în prima divizie, urmând ca abia din viitorul sezon să consolideze o strategie de consolidare.

Vara trecută Fulham reușea o importantă lovitură de mercato, prin aducerea de la Newcastle a vârfului Aleksandr Mitrovic, atacantul sârb care ne-a torturat în meciurile din Liga Națiunilor în meciul de la Belgrad și se spera astfel că echipa va reuși să marcheze multe goluri, pentru a-și îndeplini obiectivul supravițuirii.

Fulham retrogradată, Fanii mai au putere să și glumească
Fulham retrogradată, Fanii mai au putere să și glumească

Are cele mai multe goluri primite în 33 de etape

Fulham are și acum în lot fotbaliști cu mare experiență, care au jucat la cluburi importante, cum ar fi fostul portar Sergio Rico de la Valencia, Ryan Babel sau Andres Schurrle, dar cu toate acestea tot sezonul s-a aflat numai acolo jos, pe ultimele locuri. Nici măcar aducerea pe bancă, pentru o perioadă de timp, a magicianului care a reușit să iasă campion cu Leicester, italianul Claudio Ranieri, nu a salvat corabia londoneză.

Fulham a fost ca un șvaițer în apărare, încasând, și mai sunt cinci etape de jucat, 76 de goluri, cu mult peste ceea ce au primit celelalte formații. Următoarele, Huddersfield, Cardiff și Burnley au încasat câte 59 de goluri, dintre acestea doar Burnley fiind în afara locurilor retrogradabile, Huddersfield, în schimb, știind deja că a revenit în eșalonul secund, iar Cardiff are șanse mici să se mai salveze. Și la capitolul goluri marcate Fulham stă rău, cu doar 30 de goluri în 33 de etape, mai rău fiind doar Cardiff, cu 28 de goluri și Huddersfield, cu 18.