News

Fumatul pe stomacul gol măreşte riscul de cancer

Fumatorii care isi aprind o tigara imediat ce se trezesc ingereaza un nivel mai mare de nicotina decat cei care asteapta sa-si ia micul dejun mai intai, anunta, joi, news.bbc.co.uk....
12.02.2016 | 13:35
Fumatul pe stomacul gol mareste riscul de cancer

Fumatorii care isi aprind o tigara imediat ce se trezesc ingereaza un nivel mai mare de nicotina decat cei care asteapta sa-si ia micul dejun mai intai, anunta, joi, news.bbc.co.uk.

Oamenii de stiinta de la Penn State College au masurat nivelul de cotinina, un compus al nicotinei care duce la dezvoltarea cancerului de plamani, la 250 de indivizi care fumau prima tigara de dimineata inainte sau dupa micul dejun. Cercetatorii au concluzionat ca cei care fumau dupa micul dejun ingerau in organism o cantitate mai mica al acestui compus. Explicatia este neclara, insa specialistii cred ca indivizii au tendinta de a trage din tigara mai intensiv pe stomacul gol.

Oamenii de stiinta au mai declarat ca nivelul de nicotina ingerat in organism variaza de la persoana la persoana, chiar daca indivizii fumeaza aceeasi marca si cam acelasi numar de tigari pe zi. La cercetare au participat persoane care fumeaza circa 20 de tigari pe zi.

Sursa: sanatate.azscrinul.ro