Fotbal intern

Gabi Balint îi desfiinţează pe jucătorii de la FCSB. “Nu se ridică la nivelul lui Nistor şi Mahlangu!”

31.07.2018 | 21:01
Gabi Balint ii desfiinteaza pe jucatorii de la FCSB Nu se ridica la nivelul lui Nistor si Mahlangu

Gabi Balint, fostul jucător al Stelei, a vorbit despre derby-ul FCSB – Dinamo, scor 3-3, în etapa a 2-a din Liga 1 Betano, ediţia 2018-2019, iar acesta nu a ezitat să-i desfiinţeze pe jucătorii vicecampioanei României.

Fostul internaţional român a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Dan Nistor şi May Mahlangu, despre care susţine că s-au descurcat excelent în meciul de duminică, când FCSB s-a duelat cu FC Dinamo Bucureşti, scor 3-3. Trupa din “Ştefan cel Mare” a revenit de trei ori pe “Arena Naţională”, iar Gabi Balint vede în persoana căpitanului echipei lui Florin Bratu ca fiind un lider adevărat.

Gabi Balint îi desfiinţeatză pe jucătorii de la FCSB

“Putea să fie cel mai bun jucător din istoria FCSB-ului şi nu se ridica la nivelul lui Nistor şi Mahlangu. O schimbare totală la Nistor, e un piston adevărat. Eu în trecut l-am criticat, dar acum, jos pălăria. E un adevărat lider, probabil că şi faptul că i s-a dat banderola l-a responsabilizat mult. Iar Mahlangu, un fotbalist fără splină, a alergat enorm”, a spus Gabi Balint pentru o emisiune de sport.

Dan Nistor şi Ovidiu Popescu se luptă pentru balon în FCSB - Dinamo 3-3
Dan Nistor în duel cu Ovidiu Popescu

Nu crede că Florinel Coman va da randament în atac la FCSB

Deşi Gică Hagi a declarat după meciul Concordia Chiajna – FC Viitorul Constanţa, scor 1-1, că Gigi Becali nu are nevoie de atacanţi, Florinel Coman putând evolua pe acea poziţie, Gabi Balint nu este de acord cu fostul său coechipier de la echipa naţională a României. Fostul internaţional crede că vicecampioana nu are nevoie neapărat de transferuri noi, ci trebuie să exploateze la maximum fotbaliştii pe care îi are în lot.

Hagi îl cunoaşte bine pe Coman, dar din punctul meu de vedere, nu ştiu dacă el e atacant. Eu spun altceva: ceea ce e foarte important e ca FCSB să îşi aducă fotbaliştii la nivel maxim. Pentru că sunt jucători care au calitate acolo. Ei au fost ieşiţi din formă mult timp, dar acum încep uşor-uşor să mişte. Coman a dat o dublă, Tănase a dat câteva pase bune, Gnohere, deşi uneori iese din joc, marchează, te ajută. Mi-au plăcut şi cei din spate, în special Filip“, a mai spus fostul mare internaţional.

Ce zice Gică Hagi de Florinel Coman

“Steaua are atacant! E un vârf adevărat, pentru o echipă mare aşa cum e Steaua. Ar fi cea mai mare greşeală. Făceau cea mai mare greşeală să-l dea pe Coman, când el e mult mai bun decât acum un an jumătate, doi ani, când a debutat cu mine. Fizic, nu era la nivelul care e acum. Cred eu, că e unul dintre cele mai bune vârfuri din România. Noi îi spuneam că e o vulpe, e şiret, ştie ce să facă în careu, marchează goluri, e un tip combinativ, care atacă bine. Eu cred că Steaua face cea mai mare greleaşă dacă o să cumpere un vârf! Coman e cel mai bun”, a spus Gică Hagi, antrenorul lui FC Viitorul Constanţa.

Dan Nistor a jucat în două rânduri pentru FC Dinamo Bucureşti. A revenit în “Ştefan cel Mare” în ianuarie 2018 şi a semnat un contract valabil până pe 30 iunie 2020. În vârstă de 30 de ani, Nistor a jucat în 56 de partide pentru FC Dinamo Bucureşti, a înscris 8 goluri şi a oferit 17 pase decisive.