Stiri sportive

Reghe a SACRIFICAT un fotbalist de 20.000.000 €

Noile transferuri ale Stelei au adus mari schimbări în lotul roş-albaştrilor. După plecarea lui Bourceanu la Trabzonspor şi aducerea lui Sănmărtean şi Keşeru, Laurenţiu Reghecampf a fost...
26.02.2014 | 00:12
Reghe a SACRIFICAT un fotbalist de 20000000 E

Noile transferuri ale Stelei au adus mari schimbări în lotul roş-albaştrilor. După plecarea lui Bourceanu la Trabzonspor şi aducerea lui Sănmărtean şi Keşeru, Laurenţiu Reghecampf a fost nevoit să schimbe sistemul de joc, rămînînd practic într-un singur mijlocaş de profil defensiv, Mihai Pintilii. Modificările din formaţie au nemulţumit o parte din jucători, un exemplu în acest sens fiind Gabriel Iancu. Fostul jucător al Viitorului Constanţa a fost transferat în urmă cu un an în Ghencea, iar Gigi Becali afirma pe atunci că va fi fotbalistul care va pleca de la Steaua  pentru o sumă record pentru fotbalul românesc. Iancu a pierdut poziţia de titular şi este tot mai nemulţumit de situaţia sa.

Prea indolent pentru a fi titular

Tînărul fotbalist a reuşit evoluţii bune în tricoul Stelei, chiar dacă perioada de adaptare nu a fost una tocmai scurtă. Una dintre partidele de referinţă ale sale a fost chiar partida cu Chelsea, de la Londra, în Liga Campionilor, motiv pentru care presa internaţională a relatat deseori că se află pe lista mai multor cluburi importante din Europa, printre care şi Tottenham. Transferurile a doi jucători care îi sînt contracandidaţi pe postul său, Keşeru şi Sănmărtean, dar şi forma bună în care se află Nicuşor Stanciu, l-au mutat uşor-uşor pe banca formaţiei. Conform surselor FANATIK.RO, Iancu este supărat în continuare, însă antrenorul şi-a motivat alegerea. Reghecampf i-a transmis acestuia că indolenţa cu care a tratat antrenamentele, dar şi stagiile de pregătire de iarnă de la Marbella, îl fac să nu fie o opţiune pentru formula de start.

A fost iertat cînd a greşit, acum e nemulţumit

“El e noul Mutu, e şi şmecheraş aşa ca el”, era una dintre afirmaţiile patronului, încrezător atunci că noua achiziţie va exploda. Becali avea să facă o comparaţie foarte bună, jucătorul a călcat de mai multe ori pe bec, la fel ca “Briliantul” Petrolului. Mijlocaşul a fost protagonistul unor acţiuni care nu au de a face cu viaţa sportivă. În luna septembrie, înaintea unui amical al naţionalei de tineret cu selecţionata Muntenegrului, stelistul a fugit din cantonament motivînd că urma să se întîlnească cu o mătuşă de-a sa pentru a o împrumuta cu bani de taxi. Scandalul a evoluat, selecţionerul Bogdan Stelea l-a exclus din lot, iar imaginile surprinse de camerele de supravegheat nu i-au dat dreptate internaţionalului, ci antrenorului secund, Florin Constantinovici, care declara: “Susţine că a ieşit să dea bani unei mătuşi, însă acea mătuşă e blondă şi are 20 de ani?”. Imediat după gestul necugetat al fotbalistului de 19 ani, Mihai Stoica şi Reghecampf i-au luat apărarea acestuia, însă în privat l-au mustrat serios, la fel şi Gigi Becali, care s-a arătat dezamăgit de jucătorul căruia îi pusese o clauză de reziliere de 20 milioane de euro, aşa cum scriau jurnaliştii englezi de la “The Mirror”.

4 goluri şi 3 pase de gol a reuşit Iancu în 30 de partide disputate pentru Steaua

FOTBAL:CHELSEA LONDRA-STEAUA BUCURESTI, LIGA CAMPIONILOR (11.12.2013)