Sport

Gabi Tamaş a câştigat Cupa Israelului! A fost la un pas să-şi “omoare” echipa

10.05.2018 | 01:04
Gabi Tamas a castigat Cupa Israelului A fost la un pas sasi omoare echipa
ADVERTISEMENT

Gabi Tamaş a cucerit cu Hapoel Haifa Cupa Israelului. Hapoel pornea cu şansa a doua în finala care s-a jucat la Jerusalem, iar adversară îi era tocmai echipa locală Beitar. La capătul unui meci dus până în prelungiri roş-negrii din Haifa au reuşit să răstoarne calculele hârtiei şi să se impună cu 3-1. Un rezultat care trimite echipa românului în Europa League.

După o pauză enormă, nu mai puţin de 44 de ani, Hapoel Haifa îşi adjudecă al doilea trofeu din Israel, campionă fiind din nou Hapoel Beer Sheva. Haifa a dat lovitura, marcând de trei ori, însă cel mai bun jucător de pe teren a fost portarul Ernsts Stuckus, autorul unor parade senzaţionale.

ADVERTISEMENT

Gabi Tamaş a câştigat Cupa şi a greşit o singură dată

De altfel, portarul lui Hapoel a fost şi îngerul păzitor pentru Gabi Tamaş. În minutul 61 numai saltul incredibil făcut de Stuckus l-a împiedicat pe fostul internaţional român să nu-şi “omoare” propria echipă, pentru că a lovit greşit balonul şi mingea se îndrepta spre plasă! A fost momentul critic pentru Hapoel, care nu se ştie dacă ar mai fi avut puterea de a reveni, dacă atunci ar fi fost gol. A fost una din puţinele erori ale lui Tamaş, dar care putea avea consecinţe fatale. De altfel a şi primit nota 2, cea mai mică din echipa din Haifa.

Falkoshenko a marcat pentru Haifa în minutul 28, însă imediat Beitar a replicat şi acesta fost scorul la finalul celor 90 de minute. În prelungiri Beitar a împins jocul spre poarta lui Stuckus, dar a lăsat spaţii mari şi Shaiman în minutul 106 şi Turjeman în ultimele secunde au făcut ca şampaniile să se deschidă la Haifa.

ADVERTISEMENT

 

 

Tags: