News

Gabriel Cotabiţă îşi «antrenează» memoria cu «jocul minţii»

Gabriel Cotabiţă mută calul şi nebunul ca să-şi antreneze mintea. Un tip inteligent, cântăreţul îşi provoacă apropiaţii care-l vizitează să joace şah cu el şi, surpriză, de cele mai...
29.06.2015 | 11:28
Gabriel Cotabita isi antreneaza memoria cu jocul mintii
ADVERTISEMENT

Gabriel Cotabiţă mută calul şi nebunul ca să-şi antreneze mintea. Un tip inteligent, cântăreţul îşi provoacă apropiaţii care-l vizitează să joace şah cu el şi, surpriză, de cele mai multe ori câştigă. Acest sport al minţii îl ajută să-şi redobândească memoria.

Gabriel Cotabiţă (59 ani) face noi paşi pentru a-şi reveni din starea în care se află. Chiar dacă a făcut progrese şi a început recuperarea la Spitalul Elias din Capitală, potrivit unor surse, artistul încă mai are pierderi de memorie. De puţin timp, el a început să joace şah la spital cu apropiaţii care vin la el în vizită. Aşa se face că sportul minţii ar putea să-l ajute să-şi redobândească mai repede memoria.

ADVERTISEMENT

”Medicii au spus că e un lucru foarte bun să joace şah. Nu degeaba i se spune sportul minţii. Ajută puterea de concentrare şi chiar memoria. Gabi e foarte încântat să joace şah”, a declarat pentru Click! o sursă din anturajul familiei. Gabriel Cotabiţă a stat aproape trei săptămâni în comă la Spitalul de urgenţă Floreasca din Bucureşti, dar şi-a revenit într-un mod miraculos după stopul cardio-respirator su­fe­rit în luna mai. Cu toate că a reînceput să se mişte şi să vorbească, şi chiar să facă ceea ce îi place cel mai mult, adică să cânte, se pare că artistul mai are mult până să fie persoana de altă dată. Deocamdată, la clinica de recuperare de la Elias, el face zilnic exerciţii de mişcare şi de vorbire.

Gabriel Cotabiţă face exerciţii de mişcare şi de vorbire

Gabriel Cotabiţă are un program bine stabilit de recuperare la Spitalul Elias din Bucureşti. Artistul începe şedinţele de fizioterapie şi kinetoterapie chiar de la ora 9.00 dimineaţa, imediat după micul dejun. Acesta face cel puţin o oră de exerciţii pentru stimularea şi întărirea musculaturii, în scopul redobândirii forţei muscular şi a capacităţii de a face effort. După o pauză de aproximativ două ore, artistul lucrează cu un logoped, pentru corectarea eventualelor probleme de vorbire. Coma în care a stat Gabriel Cotabiţă l-a afectat din punct de vedere neurologic, iar centrii vorbirii au avut de suferit din acest motiv. Aşadar, logopedul îl ajută pe artist să vorbească şi chiar să cânte fără a obosi.

ADVERTISEMENT

Gabriel Cotabiţă, tratat de la distanţă

Alexandru Culcea este expert în terapia japoneză şi a devenit specialist în terapiile alternative în urma poveţelor primate de la preotul Ilie Cleopa, despre care acesta spune că i-a schimbat radical viaţa. Alexandru susţine că îl tratează pe Gabriel Cotabiţă de la distanţă, prin terapia alternativă Reiki, prin care îi vindecă şi pe ceilalţi pacienţi ai lui în confortul cabinetului propriu. Nu se ştie dacă terapia lui Alexandru şi-a făcut efectul în cazul artistului, însă Gabriel Cotabiţă şi-a revenit miraculous din comă la numai trei săptămâni de la stopul cardiorespirator pe care l-a suferit.

Sursă: www.click.ro