News

Gabriel Oprea, audiat în dosarul Laurei Codruţa Kovesi: “Cred că o cină nu încalcă nicio lege”

21.03.2019 | 21:12
Gabriel Oprea a fost audiat in dosarul Laurei Codruta Kovesi

Procurorii au audiat noi și noi martori în dosarul Laurei Codruța Kovesi, pe măsură ce ne apropiem de momentul zero când Parlamentul European va face public numele noului procuror General al Uniunii Europene! Ultimul pe lista celor care au dat cu subsemnatul în fața procurorilor a fost nimeni altul decât Gabriel Oprea, fostul ministru al Internelor.

Gabriel Oprea a fost audiat în dosarul Laurei Codruța Kovesi

Fostul ministru și vicepremier a fost audiat joi după-amiază, la Secția Specială de Anchetă a magistraților în dosarul în care este cercetată Kovesi.

”Un cetățean român a făcut o plângere penală unui magistrat român. Am fost chemat ca martor și am dat declarații. Nu pot să dau detalii încă. E posibil să îl fi invitat în acea seară. Cred că o cină în mod privat nu încalcă legea, ceea ce încalcă legea sunt abuzurile. În acea seară a fost doar o cină privată care nu încalcă nicio lege. Am repetat, altceva încalcă legea”, a declarat Oprea.

Gabriel Oprea audiat Laura Codruta Kovesi
Gabriel Oprea a spus ca o cina nu este ilegala

Ion Cristoiu a recunoscut poza în care apare Kovesi si Ghiță

Tot pe parcusul zilei de joi și tot în această cauză a fost audiat și Ion Cristoiu. Audierea jurnalistului vine după ce acesta a declarat că a văzut, în timpul unui interviu cu Sebastian Ghiţă, realizat în Serbia, o fotografie care ar confirma relaţia apropiată dintre fosta şefă DNA şi Sebastian Ghiţă.

Ion Cristoiu a declarat după audierile de la Parchet faptul că a fost convocat în legătură cu poza care ar fi fost depusă la dosar de Sebastian Ghiță, prin care acesta susține că Laura Codruța Kovesi s-a aflat la el acasă. Ion Cristoiu spune că fosta șefă a DNA apare stând pe o laviță de lemn, împreună cu Sebastian Ghiță și soția lui Sebastian Ghiță. În fundal, susține Ion Cristoiu, se văd niște butoaie, dar și socrul lui Sebastian Ghiță. Fotografia respectivă ar fi fost făcută la o cramă a lui Sebastian Ghiță.