News

Gabriela Firea dă de înțeles că și-ar dori să candideze la alegerile prezidențiale: „Ce frumos ar fi!”

07.06.2019 | 13:32
Gabriela Firea da de inteles ca siar dori sa candideze la alegerile prezidentiale Ce frumos ar fi

Comitetul Executiv Național al PSD va decide data la care se va alege un nou președinte în cadrul Congresului, dar și un candidat pentru alegerile prezidențiale ale social-democraților. Una dintre figurile importante din PSD, după condamnarea lui Liviu Dragnea, este primarul Capitalei, Gabriela Firea. Interesant este că Firea a fost deja testată de către PSD pentru alegerile prezidențiale din acest an, dar rezultatele nu au fost în favoarea ei în fața lui Klaus Iohannis. Cu toate acestea, Firea s-a arătat încântată de o posibilă candidatură pentru Cotroceni.

Gabriela Firea și-ar dori să participe la alegerile prezidențiale

Întrebată înainte de de CExN PSD dacă și-ar dori să candideze la alegerile prezidențiale împotriva soțului ei, Gabriela Firea a lăsat de înțeles că se gândește la un astfel de scenariu: „Ar fi frumos, nu? Ce frumos ar fi. Soțul meu este un cetățean într-o țară liberă. Ca orice soție îmi susțin soțul”. Reamintim că primarul Voluntariului, Florentin Pandele, a anunțat că ar candida ca independent la cursa de la sfârșitul acestui an.

Trebuie să știm cine sunt candidații, nu să facem supoziții. Eu sunt mult mai preocupată de faptul că atât primăria Capitalei și alte primării de sector au un buget mult mai mic decât cel promis. Suntem în faliment nedeclarat. Știți ce înseamnă foarte bine. În momentul în care nu mai poți să asiguri facturile. Am vorbit cu doamna prim ministru, ni s-a promis o întâlnire săptămâna viitoare. Situația este gravă. Mă preocup mai mult acest subiect”, a mai punctat Firea, înainte să intre la ședința Comitetului Executiv Național al PSD.

Gabriela Firea a vorbit despre o posibilă candidatură la prezidențiale *foto: libertatea.ro
Gabriela Firea a vorbit despre o posibilă candidatură la prezidențiale *foto: libertatea.ro

Gabriela Firea, pe trend ascendent în PSD după condamnarea lui Liviu Dragnea și rezultatul de la europarlamentare

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a fost unul dintre principalii vectori de imagini în anii recenți, până la un scandal pe care l-a avut cu președintele PSD și liderul de facto al guvernului, Liviu Dragnea. După ce acesta a ajuns după gratii, Firea a revenit în prim plan, la invitația premierului Viorica Dăncilă. Asta și după ce PSD a obținut un scor mediocru pe București. Astfel, primarul Capitalei a redevenit liderul filialei social-democraților pe București.